Magyar foci

A Puskás Akadémiától igazolt válogatott játékost az Újpest

Rutinos válogatott középpályással erősített az Újpest, amely leigazolta Szakály Pétert.

A 33 éves középpályás legnagyobb sikereit a Debrecennel érte el, amellyel négyszer nyert magyar bajnokságot és háromszor Magyar Kupát.

Az előző idényben a Puskás Akadémiában szerepelt, amelyben 16 bajnokin és 5 kupameccsen jutott szóhoz, de gólt nem sikerült szereznie.

„A tulajdonosi megkeresést követően beszéltem a feleségemmel, de sokat nem kellett gondolkodnunk, ez volt az a lehetőség, amire vártam. Az Újpest egy nagy, tradicionális klub olyan szurkolókkal, háttérrel és remélhetőleg olyan jövővel, ami tiszteletet parancsol. Úgy gondolom, hogy Magyarország egyik legjobb klubjához igazoltam. Nem szeretnék a céljaimmal kapcsolatban hangzatos nyilatkozatokat tenni, mindig is olyan ember voltam, aki magasra rakta a lécet magának. A realitás talaján maradva azt mondom, hogy ez a csapat képes odakerülni a dobogóra és indulni a nemzetközi kupában”

– hangzott Szakály első nyilatkozata újpestiként.

Ha sikerül elintézni az adminisztrációs dolgokat, akkor Szakály akár már a hétvégi bajnokin, az eddig pontot sem szerző Honvéd ellen is pályára léphet új klubjában.

Kiemelt kép: Ujpestfc.hu

Olvasói sztorik