Magyar foci

A 2016-os Eb-t is megjárt védő érkezett a Honvédhoz

Az albán-svájci Naser Aliji is aláírt Kispesten.

A 2016-os Európa-bajnokságra is nevezett futballistát igazolt a Budapest Honvéd FC, miután megegyezett az albán-svájci Naser Alijivel – jelezte a klub hivatalos honlapja, hozzátéve, hogy a játékos három évre írta alá szerződését.

A 25 esztendős bal oldali védő Észak-Macedóniában, Kumanovóban született, négyeves korában Svájcba költözött a család, így a pályafutását az FC Baden együttesében kezdte, aztán az Aarau, illetve a Basel csapatában nevelkedett. Utóbbi gárdában 2008 és 2016 között szerepelt (az utolsó évet a liechtensteini FC Vaduz kölcsönjátékosaként töltötte), majd a német Kaiserslautern és az olasz Virtus Entella labdarúgója is volt. A svájci első osztályban 53, a Bundesliga 2-ben 20, míg a Serie B-ben 15 mérkőzésen szerepelt. A háromszoros svájci bajnok és liechtensteini kupagyőztes Aliji a legutóbbi idényben a román Dinamo Bucuresti futballistájaként 16 első osztályú mérkőzésen lépett pályára.

Aliji a svájci U18-as, U20-as és U21-es válogatottban is szerepelt, a felnőttek között viszont Albánia mezét viselte már, először 2015 nyarán játszott a nemzeti csapatban, amelyben eddig 11 alkalommal lépett pályára, és a 2016-os Európa-bajnokságon szereplő keretnek is a tagja volt.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik