Nemzetközi foci

Rasszista megjegyzésekkel bombázzák a büntetőt hibázó Pogbát

A Manchester United hívei egy emberként követelik Paul Pogba fejét, miután kihagyott egy sorsdöntő tizenegyest a Wolverhampton elleni bajnokin. Az 1-1-re végződő meccs 68. percében a francia középpályás harcolta ki a büntetőt és sokáig beszélgettek Marcus Rashforddal, ki végezze el? Végül a sértett állt a labda mögé, de a kapus kivédte a tizenegyest, a csapata pedig kettő pontot bukott rajta.

Ezután a Vörös Ördögök híveinek egy része billentyűzetet ragadott és gusztustalan üzenetekkel árasztották el a közösségi média oldalait. A brit Mirror szerint kisvártatva sok olyan bejegyzés született, amely Pogba bőrszínét firtatja és alighanem több rasszista megjegyzéssel teletüzdelt levelet is kapott. Érdekes adalék, hogy mióta a manchesteriek játékosa, a francia már négy tizenegyest is hibázott.

A csapat edzője, Ole Gunnar Solskjaer egyébként megvédte játékosát a meccs után, elmondása szerint Rashford és Pogba a két kijelölt játékos büntetőknél és szabad kezet kaptak, melyikük lövi a tizenegyest.

Végeredmény – Premier League, 2. forduló

Wolverhampton–Manchester United 1-1 (0-1)
Gólszerző: Neves (55.) ill. Martial (26.)

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Olvasói sztorik