Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A Manchester Unitedet nem zavarja, hogy otthon kezd a Barcelona ellen

Ole Gunnar Solskjaer a PSG kiütését hozta fel példának a Bajnokok Ligája-negyeddöntő kapcsán.

Az FC Barcelonával találkozik a Manchester United a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – a többi párosításról itt írtunk bővebben. A sorsoláskor a Barcelona nevét húzták ki elsőnek, de mivel a Manchester City is idegenben kezdi a saját párharcát, így a United automatikusan megkapta az első találkozó pályaválasztói jogát.

A sorsolás kapcsán az AFP kérdezte az angolok menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert a többi között arról is, hogy mekkora hátrány lesz csapatának az, hogy hazai pályán kezdhet, s így a párharcot a Camp Nouban kell, hogy lezárja. A szakvezető érezhetően nem ijedt meg a feladattól, s el is mondta, miért.

Nagyjából kilencvenkilenc százalékban más vagyok, mint az átlagos szakvezetők, mivel én jobban szeretem, ha a második meccset kell idegenben játszani, mint ahogy történt a PSG ellen is. Ha tűrhető eredményt tudsz elérni hazai pályán, akkor utána idegenben már tudod, hogy bárkit elkaphatsz, így történt ez Párizsban is

– jegyezte meg Solskjaer. Hogy pontosan mit is ért tűrhető eredmény alatt, azt nem fejtette ki, de emlékezhetünk: az MU úgy jutott túl a Paris Saint-Germainen az előző körben, hogy hazai pályán 2–0-ra kapott ki, majd Párizsban 3–1-re nyert, így idegenben szerzett több góllal bizonyult jobbnak…

Solskjaer hozzátette: mindig várják a nagy klubok elleni meccseket, így van ez most is – nekik és a szurkolóknak is nagyon fontosak az ilyen rangadók.

Kiemelt kép: Ben Stansall/AFP

Olvasói sztorik