NB I

Nem csak Balotellinek van Panini-albuma

A DVTK-hoz szerződő Bori Gábor a braziloknak szurkol a világbajnokságon, és gyűjti a matricákat is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felkészülési időszak kezdete előtt jelentették be, hogy a DVTK csapatában folytatja pályafutását Bori Gábor. A Paksról távozó rutinos középpályás korábban megfordult a Kecskemét, az Újpest, az angol Leicester City és a MTK együttesében is, ráadásul már több alkalommal is dolgozott együtt a Diósgyőr vezetőedzőjével, Tomiszláv Sziviccsel.

A harmincéves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére a büki edzőtáborban elmondta, Szivics mester személye is az átigazolás mellett szólt, de nélküle is nagyon vonzónak találta volna a borsodiak megkeresését.

– Miért döntött úgy, hogy Diósgyőrbe igazol?
– Tomiszláv Szivics személye fontos tényező, de akkor is nagyon csábító lett volna a Diósgyőr megkeresése, ha nem ő a vezetőedző. Ez így viszont egy plusz motivációs tényező volt – kezdte Bori Gábor.

– Pakson nem is próbálták marasztalni?
– Szó volt arról is, hogy Pakson maradok, és szóba jött még más csapat is, de úgy döntöttem, hogy a Diósgyőrt választom.

– Egy hete készül új csapatával, hogy megy a beilleszkedés?
– Mivel senki sem ismeretlen a csapatból, ezért könnyebben ment a dolog. Örülök, hogy sok olyan játékos van a keretben, akivel már játszottam együtt, vagy sokat játszottunk egymás ellen. Ők is barátságosan fogadtak, aminek nagyon örülök.

– Az edzőtáborban napi két edzésen vesznek részt, mennyire fárasztóak a tréningek az alapozás elején?
– Nagyon fárasztóak, már várom, hogy felfrissüljek. Nem tudom, mikorra érem el azt az állapotot, de jövő csütörtökre, az Európa Liga-meccsre már szeretnék az lenni.

– Kedden a Mattersburg ellen játszották az első felkészülési meccsüket. Elégedett a kettő-nullás sikerrel?
– Első edzőmeccsnek elment, de elégedett nem vagyok. Egyedül az eredménnyel lehetünk elégedettek, a többivel szerintem annyira nem.

– Mit tud a máltai Birkirkara együtteséről? Mit vár az EL-párharctól?
– Egyáltalán nem ismerem a máltai csapatot, egy kicsit néztem csak utána az interneten. Azt gondolom, hogy az első körből mindenképp tovább kell jutnunk. Teljesen mindegy, hogy az ellenfelünk kezd otthon, vagy pedig mi. Egy Diósgyőrnek mindenképpen tovább kell jutnia.

– A bajnokságban milyen célkitűzéseket fogalmaztak meg?
– Kimondott célokról még nem hallottam, de azt gondolom, hogy a tavalyi, vagy annál jobb helyezés elérésére kell törekednünk, azzal szerintem mindenki kiegyezne.

– Mennyire figyeli a világbajnokságot? Kinek szurkol?
– Abszolút követem az eseményeket. Sőt világbajnoki Panini-albumom is van, tehát gyűjtöm a matricákat, öreg fejemre is megmaradt ez a hobbi. A braziloknak szurkolok egészen kiskorom óta, úgyhogy őket jobban figyelem, mint a többi csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik