NB I

Végre ismét panaszmentes

Az ETO középpályásához, Dudás Ádámhoz nem érkezett ajánlat Debrecenből, így bizonyítana Horváth Ferencnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki címvédő győriek szélső középpályása, Dudás Ádám hosszú sérülésből tért vissza, és rögtön gólt lőtt csapata első téli felkészülési mérkőzésén a szlovák harmadosztályú Bős ellen.

A 24 éves játékos az őszi szezont teljes egészében kihagyta, télen még az is felvetődött, hogy távozik az ETO-ból. A Rangadó.hu megkeresésére mesélt a felkészülésről, a jövőjéről, de szót ejtett a Horváth Ferenccel való közös munkáról is.

– Hogy érezte magát a pályán az első felkészülési meccsen?
– A jobb szélen játszottam, és jó volt újra a pályán lenni. Úgy érzem, nagyon jó meccset sikerült játszanunk, mert egy kemény ellenfelet szereztünk az első mérkőzésre – mondta Dudás Ádám. – Hajtós, kemény találkozó volt, de ez a szlovák csapatok ellen már megszokott dolog. Amit Horváth Ferenc kért, azt valamennyire sikerült visszaadnunk a pályán, de még sok munka vár ránk, hogy ténylegesen elérjük azt a formát, amit mutatni szeretnénk a tavasz során.

– A gólja után mondott valamit Horváth Ferenc?
– Tetszett neki a találat, bár nem csak az én érdemem volt, mert nagyon jó labdát kaptam, és az egész támadás szép volt, úgyhogy igazi csapatmunka volt.

– Milyen munkával telik az ETO felkészülése?
– Nagyon változatos, kemény edzéseink vannak. Benne van minden, amire szükségünk van a felkészülés ezen szakaszában.

– Horváth Ferenc előző csapatainál nagy teret kaptak a trükkös szögletek és szabadrúgás-variációk. Győrben is találkozhatunk majd ezekkel?
– Még nem tudom, mert most dolgozunk együtt először, és még nagyon az elején járunk a munkának, de gondolom, hogy szépen lassan adagolva mindent meg fog kapni a csapat, amit használnunk kell majd. Gondolok itt a taktikai dolgokra, később a figurákra is. Egyelőre itt még nem tartunk, most főleg a kondíció és az erőnléti dolgok vannak terítéken.

– Ha már az erőnlétnél tartunk: a sérülése már a múlté?
– Igen. Most jelen pillanatban százszázalékos vagyok és nincsen semmilyen panaszom.

– Csertői Aurél idejében az ETO legjobb játékosa volt, majd érkezett Pintér Attila, és mintha elvágták volna a karrierjét. Ebben sérülések is közrejátszottak, vagy Pintér nem kedvelte?
– Erre isten igazából nem tudok más szemszögéből választ adni, mert úgy érzem, én nem változtam a két időszak között. Igaz, hogy Pintér Attila második időszakában volt néhány kisebb sérülésem és egy műtétem. Úgy érzem, amikor megkaptam a lehetőséget, akkor sikerült élnem velem, bár kevesebbet léptem pályára. Hogy ez miért volt, azt nem tudom, de már nem is keresem az okát, mert elmúlt, és csak előre szeretek tekinteni.

– Télen felröppent a hír, hogy a Debrecen vinné önt. Azóta viszont Horváth Ferenc lett a győriek edzője. Általában egy új trénernél mindenki egyenlő esélyekkel indul. Marad Győrben tavasszal?
– Hogy Horváth Ferenc számol-e velem, erről őt kéne megkérdezni. A debreceni dologgal kapcsolatban hozzám konkrét ajánlat nem érkezett, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem tudok többet mondani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik