NB I

Szerényen élnek, mint a spártaiak

Németh János 52 éve szurkol a pápai focicsapatnak, de nem haverkodik a játékosokkal és nem avatkozik bele a klubügyekbe.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Sajnálattal közlöm tisztelt olvasóinkkal, hogy 2012. november 14-től a Lombard Pápa Baráti Kör, üzemeltetésben levő szurkolói honlap megszűnt!”

Ez a rövid közlemény fogadja az érdeklődőket az enfocim3.gportal.hu oldalon. A PELC Baráti Köre vezetőségében 2009 januárjában változás történt. Glatz Lajos a klubvezetésben vállalt kötelezettségei miatt lemondott az elnöki posztról, helyét Németh János vette át, akinek gyakorlatilag újra kellett szerveznie a társaságot, nevüket pedig Lombard Pápa Termál FC Szurkolók Baráti Körére módosították.

A tagdíjakból idegenbe is elkísérték a csapatot, a szurkolók szavazatai alapján díjazták az év legjobb mezőnyjátékosát és az év legjobb kapusát, illetve számos rendezvénnyel, ajándéktárgyakkal és közös utazással kedveskedtek a szurkolóknak. Tavaly júniusban például élőzene, hideg sör és finom pörkölt várta a drukkereket, akikhez a játékosok is csatlakoztak a szezonnyitó vacsorán, azt megelőzően, januárban pedig disznóvágás volt a közös program. A társaság egyébként másfél évvel ezelőtt egy helyi főzőversenyen is részt vett, és számos alkalommal szurkolói buszt szervezett az idegenbeli meccsekre.

– Megbetegedett, aki eddig csinálta a honlapunkat, azért nem üzemel már – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Németh János. – Kevesen vagyunk, de élünk-virulunk. Az üléseinket megtartottuk, és voltak buszos utazásaink is. A klubvezetéssel felhőtlen a kapcsoltunk, bár teljesen különállóak vagyunk tőlük, amit tudnak, segítenek. Klubhelységet adnak, mi pedig törekszünk, hogy hangulatosabbak legyenek az összejöveteleink. Szeretnénk még több tagot beszervezni, mert az anyagi helyzetünk nem valami rózsás, de az idősebb vidéki emberek már nehezen veszik tudomásul, hogy a profi foci manapság leginkább már a pénzről szól. A tagsági díjakból tudunk élni. Korábban árultunk sapkát, sálat, zászlót, de ezt a tevékenységet megtiltották. Abba kellett hagynunk, pedig minden engedélyünk megvolt rá. Ez nagyon bántott minket. Szerényen élünk, mint a spártaiak. Nem költünk sokat. Voltak kisebb szponzorációk is, de sajnos ezek megszűntek.

Németh János egyébként nem kevesebb, mint 52 éve szurkol a pápai labdarúgó-csapatnak, és a mai napig büszke rá, hogy nem haverkodik a játékosokkal, és nem avatkozik bele a klubügyekbe. Ha nem a hazai mezőnyről és a Lombardról van szó, akkor nagy Barcelona-rajongó, és idén eljutottam a Real Madrid elleni rangadóra is, amely élete egyik legnagyobb élménye volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik