Kiemelt hírek

Ez csúfos vereség volt

Bódi Ádám érzi az összeszokatlanságot az U21-válogatotton.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról a Rangadó.hu helyszíni tudósításban beszámolt, a magyar U21-válogatott kedden 3-0-ra kikapott Olaszországtól a székesfehérvári Európa-bajnoki selejtezőn. A lefújás után a debreceni középpályás, Bódi Ádám honlapunk érdeklődésére szomorúan, ugyanakkor teljesen reálisan és kritikusan értékelte a mieink teljesítményét.

– Kívülről úgy tűnt, végig nagy fölényben játszottak Olaszország. Belülről is ilyen intenzív volt a nyomás?
– Az első tizenöt-húsz percben úgy éreztem, hogy meg lehet ezt az olasz csapatot fogni, de utána nagyon ránk jöttek, elkapták a fonalat, a csatárok nagyon jól léptek vissza a védővonalból a középpályára elkérni a labdákat, és abból problémáink adódtak – nyilatkozta a Rangadónak Bódi Ádám. – Sajnos csúfos vereséget szenvedtünk hazai pályán. Nagyon gyenge a helyzetkihasználásunk, kevés lehetőséget alakítunk ki, hátul pedig nagy kalamajkákat okoztak az olaszok, főleg azzal, hogy visszaléptek, keresztmozgásokkal megzavarták a hátvédjeinket. Látszik még rajtunk az összeszokatlanság.

– Ez a vereség összehasonlítható az írek elleni, idegenbeli meccsel?
– Az egy teljesen más meccs volt, a végeredmény is szorosabb lett, és ott bravúrt is csinálhattunk volna. Végig szoros volt a meccs, egy-egy után buta csapathibából kaptuk a gólt. Úgy gondolom, hogy az olaszok nagyobb játékerőt képviselnek, mint az írek. Látjuk is a végeredményét… Írországban sokkal jobban, egységesebben futballoztunk, mint ezúttal.

– Két vereség után milyenek a magyar csapat esélyei a selejtezőcsoportban?
– Azon leszünk, hogy beleszóljunk a továbbjutó-helyek alakulásába, ezért mindent meg fogunk tenni. Vannak sérültjeink, remélhetőleg legközelebb rájuk is lehet majd számítani. Akkor jobb mérkőzést tudnánk játszani, és pontokat is szereznénk.

– Amíg az utánpótlás-válogatottban szerepelt, addig Varga József a felnőtt nemzeti csapatban játszott, klubedzőjük, Kondás Elemér pedig részt vett a moldovai túrán. Pénteken viszont már bajnoki meccs lesz Siófokon. Hogy lehet ilyen rövid idő alatt összerántani a csapatot.
– Az biztos, hogy nagyon nehéz. A többiek ugye otthon készültek, csak két játékosról, Vargáról és rólam van szó, akik nem voltak a csapattal. Én most visszautazok Debrecenbe, Varga Józsi is ezt fogja tenni, szerdán lesz egy regeneráló-edzésünk és csütörtökön már megyünk is Siófokra, együtt a csapattal. Remélhetőleg tudjuk magunkat frissíteni, és megfelelően felkészülni arra a mérkőzésre. Reméljük, hogy a Debrecennel tovább folytatjuk azt a kiváló sorozatot, amit elkezdtünk.

A Rangadó.hu helyszíni tudósításban számol be a pénteki Siófok – Debrecen bajnoki mérkőzésről is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik