Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Zidane válaszolt Guardiola rágalmaira

Mindenki a játékvezetésről beszél a drámai visszavágó után.

A Juventus közel volt a csodához a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján a címvédő Real Madrid vendégeként: bár ledolgozta háromgólos hátrányát, ám a ráadásban Cristiano Ronaldo tizenegyes-góljával a spanyolok jutottak a négy közé.

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője nagyon örül, hiszen csapata sorozatban nyolcadik alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben, és reagált Josep Guardiola szavaira is, aki azt sugallta, voltak olyan esetek, amikor a madridiak nyomást gyakoroltak ​​a játékvezetőkre.

Nem válaszolok neki semmit, mert nem érdekel, amit Guardiola mond. Tavaly a Bajnokok Ligája megnyeréséig meneteltünk, de soha nem tettem semmi olyat a játékvezetőkkel, ami tisztességtelen lenne. Soha nem keverednék ilyesmibe ‒ magyarázta a francia szakvezető.

A rendes játékidő legvégén történt esetről határozottan úgy vélekedett, hogy jogos volt a büntető.

A szünetben Zidane kettőt is cserélt, Gareth Bale-t és Casemirót lehívta, Marco Asensiót és Lucas Vazquezt pedig beállította. Ezt azzal magyarázta, mindenképpen változtatnia kellett a játék dinamikáján, mert nem volt elégedett csapata felfogásával, de egyáltalán nem arról van szó, hogy Bale lenne a bűnbak.

Az edző elárulta, a meccs jelentős részében nem gondolta arra, hogy kieshetnek.

Amit egyvalaki érez, azt megérzik a játékosok is, ezért csak annyit próbáltam közölni velük, hogy ez egy nehéz mérkőzés, amelyen harcolnunk kell ‒ nyilatkozta Zidane.

nyitókép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik