Hírek

„A Győr lesz a bajnok”

Mátyus János szerint még a Fradival is számolni kell a dobogón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a szerda esti barátságos mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett Norvégia legjobbjaitól a magyar válogatott. A találkozót figyelemmel kísérte a harmadosztályban szereplő REAC vezetőedzője, Mátyus János is. Az egykori válogatott védő annak idején a többi között a Honvéd, a Ferencváros, a német Cottbus, az osztrák Admira Wacker, valamint a Győri ETO és a Tatabánya csapatában is megfordult. Trénerként korábban Tatabányán dolgozott, majd 2010-ben vette át a rákospalotaiak irányítását. Nincs könnyű helyzetben az egykor szebb napokat is megélt együttesnél, hiszen a nyáron 18 új labdarúgó érkezett a klubhoz. A 37 éves szakember a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a feljutási álmaikról, és a válogatott összecsapásról is.

– Két olvasata van a dolognak. Az egyik, hogy a mai világban ezek a barátságos meccsek sajnos elvesztették a jelentőségüket, és ez abszolút látszott is a mieinken – kezdte az egykori 34-szeres válogatott Mátyus János. – Én azért inkább azt mondanám, hogy az összes válogatott mérkőzésnek van tétje, hiszen egy egész ország nézi a találkozót, és szurkol a csapatnak. Ilyen szempontból nagy csalódás a tegnapi meccs, de ne felejtsük el, hogy előtte a gárda óriási örömöt okozott az országnak. Ez most kevésbé volt sikeres, de inkább legyen így, inkább egy tétnélküli mérkőzésen játszunk rosszabbul, a téttel rendelkezőn pedig jól, és nem fordítva. Általában eddig jellemző volt ránk, hogy a barátságos meccseken brillíroztunk, teher alatt pedig megbénultunk. Szerencsére most fordítva volt, én sem vagyok boldog a tegnapi eredmény miatt, de ez még mindig a jobbik eset.

– A szezon előtt azt lehetett hallani, hogy a REAC jövőre visszakerülne az NB II-be, a csapat azonban nem muzsikál túl jól. Hogyan látja a helyzetet?
– Kimondva, de mégis kimondatlanul volt célunk a visszakerülés a másodosztályba. Tudni kell, hogy tizennyolc új játékos érkezett a nyáron, egyedül Dinka Balázs maradt. Az őszi szezon közepéig voltak gondjaink, az elmúlt hetekben viszont nagyszerűen szerepeltünk. Gyakorlatilag hat forduló óta veretlenek vagyunk, négyszer pedig nyertünk is. Van egy elmaradt meccsünk, a hétvégén csapunk össze a Tura csapatával. Ha ezt meg tudjuk nyerni, akkor hét pontra leszünk az elsőtől, és nem kell lemondanunk az álmainkról. Egy jó felkészülés után, és egy kis szerencsével – ami elengedhetetlen a focihoz – oda tudunk érni az elejére.

– Ezek szerint továbbra is a feljutás a cél?
– Nincs kimondva továbbra sem, de én azért kimondom, szeretek konkrétan beszélni. Egyértelműen az a célom, hogy a REAC jövőre a másodosztályban szerepeljen.

– Bizonyára figyelemmel kíséri az OTP Bank Liga küzdelmeit, kinek szurkol idén? Ön szerint ki lesz a bajnok?
– Aki ismer, az tudja, hogy ki van a szívemhez a legközelebb. Ez két csapatot jelent, a Fradit és a Honvédot. A kispestiek játéka sajnos most egy picit visszaesett a szezon elejéhez képest, ellentétben a Ferencvároséval. Az FTC játéka számomra egyszerűen pazar, bár az eredmények eddig kevésbé jöttek, de láthatóan jobban játszottak, mint az ellenfeleik. Az elmúlt hétvégén pedig a győzelem is összejött. Azt gondolom, hogy a Ferencvárossal mostantól számolni kell a dobogóért vívott harcban. Ha pedig arról beszélünk, hogy szerintem ki lesz a bajnok, akkor szintén egy volt csapatomat kell említenem, és ez a Győri ETO együttese.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik