Hírek

Szép remények, a szűk keret ellenére

Csupán 18 játékos alkotja a REAC keretét, ennek ellenére Mátyus János edző szerint nem elérhetetlen a harmadik hely!

Nekilátott a munkának a REAC csapata is! Az NB II Keleti-csoportjának hetedik helyén álló rákospalotai együttes számára a felkészülési körülmények odahaza nem a legtökéletesebbek, ráadásul a keret is csak 18 főből áll, a Rangadó.hu érdeklődésére Mátyus János vezetőedző mégis úgy vélekedett: szerencsés esetben odaérhetnek a dobogó alsó fokára a szezon végére.

– Csütörtök délután kezdődött a felkészülésünk, pénteken is volt edzés, a hétvége szabad lesz, de hétfőtől megy tovább a verkli – mesélte a Rangadó megkeresésére Mátyus János. – Nyolc edzőmeccset játszunk február végéig, egy kivétellel már az ellenfelek is megvannak. Sorrendben a Törökbálint, az Újbuda, a Budafok, a Ferencváros kettő, a Soroksár, a Vasas kettő, a Szigetszentmiklós és a Budaörs ellen lépünk pályára.

A játékoskeret változásairól a vezetőedző elmondta, hogy négy távozó már biztos, de valószínűleg öten fognak elköszönni a REAC-tól.

– Távozik Hibó Imre, Szentpéteri Viktor és Ködöböcz Csaba, valamint Gáspár Balázs, akit minden bizonnyal kölcsönadunk a BKV Előre csapatának – árulta el a tréner. – Kapusunk, Kunsági Roland a Ferencvárossal tárgyal, minden bizonnyal ő sem marad nálunk. A kapusaink egyébként rendkívül népszerűek, hiszen korábban Somogyi Csabát az angol Fulham szerződtette. A távozók azért mennek el, mert keveset játszottak, és Gáspár kivételével nem is olyan fiatalok. Másfél éve vagyok a REAC edzője, azóta a keret szinte teljesen kicserélődött, mert az a koncepciónk, hogy egy kimondottan fiatal csapatot alakítsunk ki, és ebbe ők nem fértek bele.

Igen ám, de ha öt fővel csökken a játékoskeret létszáma, akkor a hiányzókat valahogy pótolni is kell! Ezzel kapcsolatban is vannak tervek Rákospalotán, de még kevés a konkrétum.

– Három sajátnevelésű fiatal felkerül a felnőtt kerethez, velünk csinálják végig a felkészülést, aztán menetközben majd meglátjuk, hogy teljesítenek, hogyan illeszkednek be – mondta Mátyus János. – Közben természetesen nézelődünk, elsősorban kapust keresünk, és fiatal játékosokat. Külföldi edzőtáborozás nem jöhet szóba, végig hazai környezetben leszünk, ahol van egy műfüves kispálya is. A körülmények itt nem az igaziak, ezért is kötöttünk le sok edzőmeccset, és sok futás szerepel a programban. Kevés játékosunk van, 18 fős kerettel dolgozunk tavasszal is, ezért döntő lesz, hogy képesek leszünk-e eltiltás, illetve sérülés nélkül hozni ezt az időszakot. Ha igen, akkor nagyon bízom a jó szereplésben. Mindenképpen a mezőny első felében szeretnénk végezni, a dobogó alsó fokával nagyon boldog lennék.

Olvasói sztorik