Nemzetközi foci

Felzárkózás, vagy komoly leszakadás előtt Dárdai csapata

Újabb fontos meccs vár a Herthára a Bundesligában.

Felzárkózhat, vagy komolyan leszakadhat az élcsoporttól Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC, amely a negyedik Borussia Dortmunddal csap össze a német bajnokság 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Ezt olvastad már?
Újabb válogatott játékos szerződött a Videotonhoz

A berlini együttes rosszul indította az évet, egy hete ugyanis kikapott az alsóházban található Stuttgarttól, ezzel visszacsúszott a 11. helyre. A Hertha hátránya azonban még csak hét pont a második RB Leipzig, és öt a negyedik Dortmund mögött.

Mindez azt jelenti, hogy egy pénteki győzelemmel két pontra megközelítené a Dortmundot, viszont vereséggel nyolc pontra nőne a különbség a Borussiával szemben.

A kapujában Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig remekül rajtolt 2018-ban, múlt héten ugyanis simán legyőzte az előtte második Schalkét. Szombaton papíron lényegesen könnyebb dolga lesz, hiszen a 14. Freiburghoz látogat. Intő jel lehet ugyanakkor a lipcseieknek, hogy a Freiburg hat meccs óta veretlen a Bundesligában, legutóbb november közepén kapott ki.

Dárdai Pál csapata nehéz helyzetbe kerülhet, ha veszít pénteken Fotó: Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

A bajnokságot toronymagasan, 13 ponttal vezető Bayern München hat mérkőzés óta nem veszített pontot, és nem valószínű, hogy vasárnap szakad meg remek szériája, mert a 16. Werder Brement fogadja.

Olvasói sztorik