Videó

Portugál szerencsétlenkedés előzte meg a horvátok gólját – VIDEÓ

Nem bírt egymással az Eb-címvédő és a vb-ezüstérmes.

A vereséggel záruló világbajnoki döntő óta először lépett pályára a horvát válogatott, amely Portugáliában játszott felkészülési mérkőzésen. Fernando Santos szövetségi kapitány csapata Cristiano Ronaldo nélkül állt fel – a Juventus klasszisát ezekben a napokban többen is betalálták, a Real Madrid jelenlegi sztárja beszólt neki, de onnan is kapott támadást, ahonnan nem várta volna –, de a vendégeknél is bőven akadt hiányzó, a példának okáért Dejan Lovren és Ivan Rakitic is kimaradt.

A horvátok kezdtek jobban, Mateo Kovacic lövését még szögletre tudta ütni Rui Patrício, ám a 18. percben szinte a komplett portugál középpálya és védelem szerencsétlenkedése is kellett a vendég vezetéshez, végül Pepéről pattant Kovacic elé a labda, aki tizenhárom méterről a jobb sarokba bombázott.

Még az első játékrészben jött az egyenlítés, a 32. percben Pizzi szögletét fejelte Pepe a bal felsőbe – a Besiktas hátvédje gólerős az utóbbi hetekben, az előző három tétmeccsén a klubcsapatában háromszor is betalált.

A második játékrész rengeteg cserét és kevés helyzetet hozott, a vb-ezüstérmes horvátok csupán egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, de a portugálok sem vitték túlzásba a rohamokat, így maradt az 1-1.

Perisic gólja

Pepe egyenlítése
Olvasói sztorik