Videó

Lehetetlen ennél jobban kipókhálózni a bal felsőt – VIDEÓ

Holman Dávid is megvillant az Európa Ligában.

Hatalmas valószínűség szerint Szófiában született meg az Európa Liga-selejtező csütörtöki játéknapjának legszebb találata, ami a Köbenhavn-védő, Denis Vavro nevéhez fűzödik. A szlovák hátvéd huszonöt méterről gondolt egyet és irtózatosan nagy bombát zúdított a bal felsőbe a CSZKA elleni odavágón.

Vavro gólja

Több magyar légiós csapata is pályára lépett az EL-selejtező harmadik körében, ám honfitársaink ezúttal nem sok vizet zavartak. Az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter pihenőt kapott, a keretbe sem nevezte őt a vezetőedző a Craiova ellen, Lang Ádám (CFR Cluj) pedig végig a padon ült Jerevánban.

Sallai Roland (APOEL) és Elek Ákos (Kajrat Almaty) az elejétől a végéig játszott a csapatukban, utóbbinál Eppel Márton a padról szállt be az 57. percben, de segíteni ő sem tudott.

Gyurcsó Ádám a kezdőben, Futács Márkó a kispadon kezdte a román FCSB elleni összecsapást, előbbit az 56. percben lecserélték, míg a támadó a 76. percben állt be. Nagy Dominikék hatalmas meglepetésre kikaptak otthon a Dudelange-tól, amelyet korábban a Videoton búcsúztatott a BL-selejtezőből, a magyar középpályás az elejétől a végéig a pályán tartózkodott.

Holman Dávid (Slovan Bratislava) is a kezdő tizenegy tagja volt, a magyar támadó középpályás gólpasszal járult hozzá a 2-1-es győzelemhez.

Holman gólpassza

Európa Liga-selejtező, harmadik kör, első mérkőzések

Alaskert (örmény)–CFR Cluj (romániai) 0-2 (0-1)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–APOEL (ciprusi) 2-2 (1-2)
RB Leipzig (német)–Universitatea Craiova (román) 3-1 (1-0)
Sigma Olomouc (cseh)–Kajrat Almati (kazah) 2-0 (1-0)
Legia Warszawa (lengyel)–Dudelange (luxemburgi) 1-2 (1-1)
Hajduk Split (horvát)–FCSB (román) 0-0
Slovan Bratislava (szlovák)–Rapid Wien (osztrák) 2-1 (1-1)
Olvasói sztorik