Videó

Ezzel a szenzációs beszéddel motiválta a franciákat Deschamps a vb-döntő szünetében

"Figyeljetek ide! Láttátok, az ellenfél még a könyökét is használja. Kontrollálni kell a meccset. A horvátok Mandzukicot keresik a labdával, aki mindent bevet, legyetek vele nagyon óvatosak."

A világbajnoki döntőben két héttel ezelőtt Franciaország ellenfele a horvát válogatott volt. A lenti videóból kiderül, hogy a „gallok” mestere, Didier Deschamps a félidőben – ekkor 2-1-re vezettek Pogbáék – hogyan motiválta és tartotta tűzben a játékosait.

Modric szombaton tárgyal a klubváltásáról
A horvát világsztár az Internazionale játékosa lehet.

Figyeljetek ide! Láttátok, az ellenfél még a könyökét is használja. Kontrollálni kell a meccset. A horvátok Mandzukicot keresik a labdával, aki mindent bevet, legyetek vele nagyon óvatosak. Fejjel is nagyon veszélyes, szóval tényleg nagyon vigyázzatok. Nem lehetünk statikusak, legyünk folyamatos mozgásban, helyezkedjünk közel a horvát játékosokhoz. Ne tegyük nehezebbé a saját dolgunkat. Jönni fognak, agresszívak lesznek, ez biztos, minden energiájukat beleadják majd a második félidőben. Játszunk olyan egyszerűen, amennyire csak tudunk. Minden helyzetben segítsük ki a másikat, passzoljunk. Ha megszereztétek a labdát, bummm, adjátok egyből előre és tovább. Negyvenöt perc van vissza, utána tudjátok, mi jön… Fel a fejekkel!

A beszéd végén a játékosok így motiválták egymást:

  • Griezmann: Csak magabiztosan, magabiztosan!
  • Pogba: Mindenki gondolkodjon pozitív, csak pozitívan!
  • Varane: Csak pozitívan! Meg fogjuk nyerni ezt a meccset, gyerünk srácok!

Olvasói sztorik