Videó

De Bruyne káprázatos bombagólt akasztott a Leicester kapujába – VIDEÓ

A Liverpool, a Chelsea és a City sem hibázott – PL-eredmények.

Magabiztos játékkal hozta el a három pontot a Manchester City a Leicester otthonából a Premier League tizenkettedik fordulójában. Pep Guardiola csapata Gabriel Jesús és Kevin De Bruyne góljaival nyert 2-0-ra, a második játékrészben pedig akár kiütés is lehetett volna, annyira lefocizták a vendégek a hazaiakat.

A teljes sztorihoz azonban hozzátartozik, hogy a második percben Vincent Kompany buktatta a nyilvánvaló gólhelyzetben kitörő Jamie Vardyt, ám a játékvezető csak sárgát adott a belgának piros lap helyett.

LÁTTAD?

Dzsudzsák kíméletlen bombát ragasztott a hálóba – VIDEÓ

A Liverpool és a Chelsea számára sem jelentett akadályt az ellenfél, előbbi hazai pályán győzte le 3-0-ra a Southamptont, utóbbi pedig a West Brom vendégeként aratott 4-0-s sikert.

A Liverpoolban Szalah duplázott, majd Coutinho is betalált, míg a londoni kékeknél Hazard lőtt két gólt, valamint Morata és Marcos Alonso zörgette meg a hálót.

Érdekesség, hogy a Crystal Palace játékosa, James McArthur a Premier League történetének második leggyorsabb gólját szerezte az Everton ellen (51 másodperc) szombat délután – nála gyorsabban ez csupán Dwight Gayle-nek sikerült, még 2014-ben, a Newcastle támadójának 31 másodperc kellett a gólhoz.

Gabriel Jesús és De Bruyne találatai

West Brom-Chelsea góljai

Liverpool-Southampton góljai

Premier League, 12. forduló

Arsenal – Tottenham 2-0 (2-0)

AFC Bournemouth – Huddersfield Town 4–0 (2-0)

Burnley – Swansea City 2–0 (2-0)

Crystal Palace – Everton 2–2 (2-2)

Leicester City – Manchester City 0–2 (0-1)

Liverpool – Southampton 3–0 (2-0)

West Bromwich Albion – Chelsea 0–4 (0-3)

18:30: Manchester United – Newcastle

vasárnap játsszák:

17:00 Watford – West Ham United

hétfőn játsszák:

21:00 Brighton – Stoke City

Olvasói sztorik