Videó

Neymar elérzékenyülve búcsúzott a Barcától – VIDEÓ

A párizsiakat választó brazil csillag életében másodszor mondott ellent az édesapjának.

A PSG-be igazoló brazil szupersztár videoüzenetben búcsúzott Barcelonától és a csapattársaitól. A közösségi oldalaira feltöltött szavakat az Eurobarca.hu tolmácsolásában közöljük.

„Egy sportoló életét a kihívások mozgatják. Egyes kihívások megadatnak számunkra, más kihívások a döntéseink gyümölcsei. A Barcelona több volt, mint egy kihívás. Azokkal a sztárokkal játszhattam, akikkel a videojátékokban. 21 évesen jöttem Katalóniába, tele voltam célokkal. Emlékszem az első napjaimra a klubnál, egy öltözőben lehettem olyan játékosokkal, mint Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets és mások, azzal a várakozással, hogy egy olyan klubban játszom, amelyik több mint egy klub. A Barcelona több mint egy klub: egy nemzet, amely Katalóniát képviseli. Szerencsém volt a legnagyobb sportolóval együtt játszani, akit valaha láttam az életemben, és biztos vagyok benne, hogy nem fogok jobbat látni, Leo Messi a csapattársammá vált, barátommá a pályán belül és kívül is. Büszke vagyok, hogy veled játszhattam.

Messivel és Luis Suárezzel kiváló hármast alkottunk, amelyik bekerült a történelembe. Elhódítottam mindent, amit egy sportoló elhódíthat. Átéltem felejthetetlen pillanatokat. Egy olyan városban éltem, amelyik több mint egy város, egy szülőföld. Imádom Barcelonát és Katalóniát. Egy sportolónak, (nekem) szüksége van kihívásokra. És másodszorra az életemben ellentmondok az apámnak. Papa, értelek, és tisztelem a véleményedet, de a döntésemet meghoztam, azt kérem tőled, hogy segíts továbbra is, ahogy eddig is tetted.

A Barcelona és Katalónia mindig a szívemben lesznek, de szükségem van új kihívásokra. Elfogadtam a PSG ajánlatát, hogy új sikereket érjek el és segítsem a klubot, elérni olyan trófeákat, amelyeket a szurkolók várnak. Nagyon ambiciózus tervet mutattak be nekem, és készen állok erre a kihívásra. Köszönöm a gránátvörös-kék szurkolók szeretetét, és mindent, amit tanultam a csapattársaimtól, akikkel egy öltözőben lehettem. Ezzel együtt úgy érzem a szívemben, eljött az idő, hogy távozzak. A PSG lesz az új otthonom a következő években, és azon dolgozom majd, hogy megszolgáljam a bizalmukat, amit belém fektettek. Nagyon számítok mindenkinek a támogatására. Szurkolókéra, barátokéra, a játékostársakéra, akik velem lesznek, a családoméra, akik nagyon sok problémát kénytelenek voltak átélni emiatt az időszak miatt, és most megérdemlik a nyugalmat.

Ez nehéz döntés, de a magam 25 éves érettségével hoztam meg. Isten áldjon és óvjon minket.”

Olvasói sztorik