Videó

Óriási balhé a két kieső meccsén Lengyelországban – VIDEÓ

A Ruch Chorzów ultrái nem tudták elviselni a kezezős gólt követő búcsút, magukkal rántották a Górnik Lecznát is.

Pénteken játszották a lengyel bajnokság alsóházának utolsó fordulóját, amely még jócskán tartogatott izgalmakat. Az már az előző kör Arka Gdynia-Ruch Chorzów 1-1-es találkozó eredményeképp eldőlt, hogy a Ruch 2006-07 után először és története során negyedszer búcsúzik az élvonaltól; ám a Górnik Leczna és az Arka a záró kört még azonos pontszámmal kezdte, a holtverseny pedig az alapszakasz végeredménye miatt utóbbinak kedvezett.

A mérkőzések természetesen egyszerre kezdődtek és az Arka az alsóházat megnyerő Zaglebie Lubin otthonában futballozott, míg a Górnik Chorzówban lépett pályára.

A mérkőzések összességében simán alakultak, hiszen az Arka és a Górnik egyaránt kétgólos előnyhöz jutott a szünetig, ám utóbbiak vélhetőleg nem tudták a másik találkozó állását. Csakhogy a hazai szurkolók az elmúlt hetek kiesést eredményező játékvezetői ítéletei (az Arka például kézzel szerzett góllal ejtette ki őket matematikailag is) miatt annyira dühösek voltak, hogy elkezdtek görögtüzeket dobálni a pályára (miközben az Arkát és az előző heti játékvezetőt, Tomasz Musialát gyalázták), aminek következtében ideiglenesen félbeszakadt az összecsapás.

https://www.youtube.com/watch?v=lv23_NzppiY

Bár ez a szünet nem volt hosszú, a drukkerek nem álltak le és hamarosan elégették a rivális GKS Katowice zászlaját, valamint újra a pályára dobáltak, így a játékvezető ezúttal már az öltözőbe parancsolta a feleket.

A labdarúgás sajátos szabályai szerint azonban az óra futott tovább, így nem kevesebb mint 25 percnyi ráadás következett. A szünet alatt az Arka mérkőzése természetesen véget ért, a Gdynia győzött 3-1-re és ezzel biztossá vált az alapszakaszban egyébként mindössze egyetlen eggyel kevesebb pontot gyűjtő Leczna kiesése, amely lehetőséget adott a hazaiaknak arra, hogy a ráadás során a kevésbé motiváltan küzdő bányászoknak előbb a 102., majd a 107. percben is betaláljanak és ezzel egalizáljanak.

A találkozó végül a 115. percben ért véget és mindkét fél szomorkodhatott, hiszen a következő idényt majd a másodosztályban kezdhetik.

A meccsről galéria itt található, jegyzőkönyv itt.

Lejjebb mutatunk néhány videofelvételt is a találkozóról.




Olvasói sztorik