Videó

Sosem találod ki, mi történt Messivel napra pontosan tizenkét évvel ezelőtt – VIDEÓ

Kapott egy passzt Ronaldinhótól...a többi pedig már történelem.

2005. május elsejét írtunk, amikor a 17 esztendős Lionel Messi élete hetedik bevetésére készült a Barcelona felnőtt csapatában – addig összesen 73 percet kapott Frank Rijkaardtól az idényben és még nem tudott betalálni.

A Barca aznap, az Albacete ellen is folytatta menetelését a bajnoki cím felé vezető úton, amikor Samuel Eto’o 68. perces góljával megszerezték a vezetést. A győzelem a szűk vezetés ellenére is biztosnak tűnt, ezért Rijkaard a 87. percben a góllövő helyére küldte be Lionel Messit.

Az argentin tini úgy tűnt, másodpercek alatt megszerzi azt a találatot, amellyel minden idők legfiatalabb Barca-góllövőjévé válhat, miután Ronaldinho indítását a kapuba lőtte, ám Carlos Velasco játékvezető érvénytelenítette a találatot – mint utóbb kiderült, hibásan.

Messi azonban nem tett le arról, hogy betaláljon és szó szerint másodpercekkel később már érvényes gólt jegyzett: előbb megharcolt egy labdáért, visszajátszotta Ronaldinhónak, majd az emelést finom mozdulattal ívelte át egy pattanás után a pocsékul kijövő Valbuena kapus fölött, ezzel 2-0-ra módosította az állást.

Az ötszörös aranylabdás az elmúlt 12 évben elképesztő mennyiségű találattal boldogította a Barcelona szurkolóit, nyolc nappal ezelőtt, az El Clasicón érte el 500. gólját, jelenleg 502-nél jár, de valószínűleg az elsőt sem felejtette még el.

És hogy a Kedves Olvasók is felidézhessék, meg is mutatjuk!

A Barcelona kezdője 2005. május elsején:
Valdés – van Bronckhorst, Puyol, Márquez (Thiago Motta, 61.), Belletti – Oleguer, Ronaldinho, Iniesta, Deco – Giuly, Eto’o (Messi, 87.).
A kispadon ült még: Gérard, Sylvinho, Fernando Navarro, Albertini és Albert Jorquera.
Olvasói sztorik