Videó

Parádés gólokkal nyerte a Liverpool a városi derbit – VIDEÓ

Mané és Coutinho szólója után, Origi távolról talált be, Barkley viszont brutálisan törlesztett. Eredmények.

Sadio Mané-varázslattal indult a Liverpool–Everton városi rangadó az angol Premier League 30. fordulójában szombat kora délután: a remek idényt futó szélső egy labdaszerzés és egy kényszerítő után a teljes Everton-védelmet lefutva-kicselezve szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a találkozó nyolcadik percében.

Az első félidő derekán a szezonbeli első Premier League-mérkőzését játszó Matthew Pennington egy szöglet után kiegyenlített, de három perccel később egy újabb szólógóllal ismét a Liverpoolnál volt az előny: Coutinho mint kés a vajon hatolt át a vendégvédelmen, majd parádés mozdulattal csavart Robles kapujába.

A második félidőben a brazil ismét villant, igaz ezúttal előkészítő szerepkörben: látványos cselsorozat után tálalt Origi elé, az alig két perce beállt belga pedig tizennyolc méterről a hálóba bombázott. Ezzel alakult ki a végeredmény, 3-1-re nyert a Liverpool.

Mané parádés vezető gólja

Az élete első városi derbijét játszó Pennington egyenlített

Majd jött a második szépségdíjas Liverpool-gól is

Origi találata sem volt csúnya

Barkley brutális belépője sokkolta a hazaiakat

Ami a további mérkőzéséket illeti, meglepő vereséget szenvedett a Chelsea hazai pályán a Crystal Palace ellen, ismét nyert a bombaformában lévő Leicester, döntetlenezett az Arsenal után a Manchester United ellen is pontot szerző West Bromwich és még reménytelenebb helyzetbe került a Watford otthonában is alulmaradó Sunderland. Az esti, kiemelt találkozó kevés izgalmat és 0 gólt hozott a Southampton és a Bournemouth között.

Premier League, 30. forduló

Liverpool–Everton 3-1 (2-1)

Burnley–Tottenham 0-2 (0-0)

Chelsea – Crystal Palace 1-2 (1-2)

Hull City – West Ham 2-1 (0-1)

Leicester–Stoke 2-0 (1-0)

Manchester United – West Brom 0-0

Watford–Sunderland 1-0 (0-0)

Southampton–Bournemouth 0-0

Vasárnap játsszák:

14.30: Swansea–Middlesbrough

17 óra: Arsenal – Manchester City

Olvasói sztorik