Videó

Ilyen hibáért vágták ki Kassaiékat az Eb-ről – VIDEÓ

Csúnya játékvezetői baki a svéd-fehérorosz mérkőzésen.

A magyar szurkolók sokáig nem fogják feledni azt a mérkőzést, amelynek következtében 2012-ben Kassai Viktor és játékvezetői csapata befejezte szereplését a tornán. Az Anglia-Ukrajna összecsapáson ugyanis sorsdöntő hibát vétettek, amikor a labda a 63. percben áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry kihúzta volna onnan.

Az alapvonali játékvezető akkor Vad II István volt, de az UEFA az egész magyar csapatot “elmeszelte”, pakolhattak és indulhattak haza – az így kieső házigazda ukránokkal együtt.

Szombat este a svédek a fehéroroszokkal játszottak tétmeccset a portugál-magyart megelőzően és habkönnyen nyertek 4-0-ra. Csakhogy a valódi eredménynek inkább 3-0-nak kellene lennie, hiszen az osztrák Harald Lechner – pontosabban alapvonali segítője – csúnya hibát vétett 2-0-s állásnál, az 57. percben. Olyat, amilyenért Kassaiék kemény büntetést kaptak öt éve…

Marcus Berg fejese már első ránézésre is igen kérdéses, hogy áthaladt-e a gólvonalon, de szerencsére a rendezők később perdöntő felvételt is mutattak, amely alapján egyértelműen látszik: a labda teljes terjedelmével nem volt bent a kapuban, mielőtt Filipenko kiemelte volna.

Érdemes lesz figyelni, Lechner vajon vezethet-e nemzetközi mérkőzést a jövőben.

https://www.youtube.com/watch?v=Nu3PGYHKcTc

Olvasói sztorik