Videó

Döbbenetes ügyetlenkedéseknek köszönhetően menetel a selejtezőkben Új-Zéland – VIDEÓ

Fidzsi lábon lőtte magát.

Természetesen nemcsak Európában, de a világ minden táján zajlanak a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezői. A “mindenbe” beletartozik Óceánia is, ahol az összesen induló tizenegy válogatottból még hat van versenyben (Amerikai Szamoa, Cook-szigetek, Tonga, Szamoa és Vanuatu gárdáival már nem találkozhatunk 2018-ban).

A zóna kvalifikációjának végső győztese majd a dél-amerikai zóna ötödik helyezettjével (jelen pillanatban Ecuador) játszik majd interkontinentális pótselejtezőt, a toronymagas esélyes pedig természetesen Ausztrália kiválása óta Új-Zéland, akik a 2010-es világbajnokságot is megjárták, mi több: veretlenek maradtak.

A hat állva maradt válogatott két hármas csoportra osztva küzd, a csoportgyőztesek pedig majd oda-visszavágós alapon mérkőznek egymással. Az A-csoportban Új-Zéland már túl van három meccsen és nem hibátlanul: a dolgukat meglepően sokszor megnehezítő Új-Kaledónia két összecsapásból egyszer elcsípett egy pontot ellenük.

A “kiwik” ugyanakkor egy Fidzsi-szigetek elleni sikerrel biztosíthatták, hogy megelőzik a francia fennhatóságú területet, a két gárda szombat hajnalban találkozott. A hengerléstől nagyon messze állt az októberben Mexikótól csak 2-1-re kikapó, az USA-val pedig döntetlent játszó Új-Zéland; de a siker a hazaiak hathatós közreműködésével mégis összejött.

A lenti videón mutatjuk, milyen röhejes módon segítette egy lépéssel közelebb Oroszországhoz a fidzsi védelem Smeltzéket – érdemes megnézni a 2-0-s vendégsikerrel záruló összecsapás mindkét gólját.

https://www.youtube.com/watch?v=E_FvaXt0hLQ

Fidzsinek matematikai esélye egyébként továbbra is van a kijutásra, ehhez magyar idő szerint kedd reggel Wellingtonban kéne verniük Új-Zélandot, majd annak a meccsnek az eredményétől függően 4, esetleg 6 pontot gyűjteni júniusban Új-Kaledónia ellenében.

A másik csoportban Tahiti a favorit, miután két meccsből egyszer legyűrték Salamon-szigeteket és a visszavágós vereség ellenére jobb az egymás elleni eredményük, majd Pápua-Új-Guinea fölött is győzedelmeskedtek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik