Videó

Röhejes: háromszor lépett ugyanabba a folyóba a Notts County – VIDEÓ

13 hónap alatt három különböző kapus ugyanolyan butaságot követett el a Notts színeiben a Cambridge ellen. Hihetetlen.

Egészen döbbenetes jelenetsorra hívta fel a figyelmet a PurelyFootballUK videója. Az egy dolog, hogy az angol negyedosztályú Notts Countynak szinte mumusává vált a ligába az előző idényben feljutó Cambridge United, hiszen az eddigi négy alkalomból mind a négyszer az egyetemvárosiak ünnepelhettek, de az ezen mérkőzések alkalmával esett 10 góljukból három ugyanazon az egyébként elképesztően ritka és röhejes módon esett.

Az egész 2015. november 28-án kezdődött, amikor a később az Európa-bajnokságon az észak-írek hálóját kiválóan őrző Roy Carroll teljesen ártalmatlan helyzetben kirúgás helyett a labdával megrúgta a Cambridge csatárát, Ben Williamsont, majd a sarok felé pattogó labdára még csak el sem startolt, mondván a játékvezető úgyis lefújja a szabálytalanságot. Nem így történt, a laszti pedig szép lassan átcsorgott a gólvonalon – a hazaiak ezzel egyenlítettek, a 87. percben pedig a győzelmet is megszerezték.

Április 23-án aztán ismét egymásnak veselkedtek a felek, akkor épp a Notts otthonában, Nottinghamben. Ez a találkozó is a Cambridge 2-1-es sikerével ért véget, de a forgatókönyv némiképp más volt, hiszen az ekkor vendégként szereplő United már a 4. percben vezetéshez jutott – ki nem találják – egy kapus által ezúttal Luke Berrybe rúgott labdából, amely a kapuba pattant. A hálóőr ekkor már Scott Loach volt (és pályára lépett a Notts színeiben Stanley Aborah is, aki 2012-13-ban 7 meccsen 1 gólt szerzett az NB I-ben a Ferencváros színeiben).

Az újévben, január 2-án aztán újra sor került a párosításra (sőt, még november 22-én is, akkor 1-0-ra nyert a Cambridge), ezúttal újra a United otthonában. És hihetetlen, de ismét megtörtént: négy hete már Adam Collin vágta bele kirúgás helyett a zsugát Luke Berrybe, ezzel szerzett vezetést a hazai csapat, végül pedig 4-0-ra nyert.

Összefoglalva: a futballpályákon nagyon-nagyon ritkán látható gólból – melynek során a kapus kézből kirúgás során az előtte álló támadóba rúgja a labdát – alig 13 hónap alatt egy csapatnál három is esett, méghozzá mindhárom ugyanaz ellen az ellenfél ellen, ráadásul három teljesen különböző hálóőr részéről. Erre mondjuk azt: még a mesében sincs ilyen!

Íme a videó:

Olvasói sztorik