Videó

VIDEÓK: így bontják a klubházat Diósgyőrben

Hétfőn reggel kezdték bontani és a nap végére már csak egy aprócska darab maradt belőle.

Továbbra is gőzerővel halad a diósgyőri stadion bontása. A klubház belső szerelvényeinek, nyílászáróinak kitermelése már az előző hónapban megtörtént, ahogy a Napos oldali lelátó fedésének, fémszerkezetének leszerelése is. A múlt csütörtöki alapkőletétel után is folytatódott a bontás, az 1968-ban átadott, és ebben az évben még használt bástyaszerű állóhelyi szektorokat is elbontották.

Hétfőn pedig annak a klubháznak a bontásához láttak neki, amelyet 1939. június 25-én adtak át az új sporttelep részeként. A mostanáig használt helyszínen, a mai Andrássy úton az új stadion építési munkálatai 1938 nyarán kezdődtek el, és a klubház hétfői bontása előtt 77 évvel, 5 hónappal és 10 nappal vette birtokába a klub a létesítményt.

Itt az évtizedek folyamán több kisebb-nagyobb fejlesztés is megvalósult: 1950-ben a klubház elé tribünt építettek, szembe pedig a földes lelátó helyett betont, 1967-ben kezdődött és egy év múlva fejeződött be az állóhelyi szektorok megépítése, 1977-ben cserélték ki a pálya teljes gyepszőnyegét, 1984 nyarán adták át a labdarúgó-játékteret körülvevő műanyag borítású atlétikai pályát, 2003 novemberében valósult meg a régi álom, a villanyvilágítás kiépítése, 2006 áprilisában adták át a nyolc hónapos munka után megújult klubházat, és 2010 márciusában vehették használatba a szurkolók az újonnan kialakított Napos oldali, részben fedett lelátót – írja a boon.hu.

Olvasói sztorik