Videó

Ez állati! Zseniális menekülés Leo Messi-módra – VIDEÓ

A David Attenborough műhelyéből kikerülő torokszorító természetfilm ihlette meg az „alkotókat”.

Nemrég adta le a BBC David Attenborough klasszikus sorozata, a Bolygónk, a Föld második évadának első epizódját, és az egyik jelenete rögtön kultikussá vált. Egy leguán menekül a rá vadászó kígyóhorda elől, de valami elképesztő módon.

A hüllő az elején szoborrá dermedve még sikerrel veri át a csak mozgásra érzékeny szemű riválisát, de amikor a kígyó túl közel siklik hozzá, az idegrendszere felmondja a szolgálatot, és hanyatt-homlok menekülni kezd, nyomában egy csomó, a semmiből felbukkanó kígyóval.

Őrületes, kalandfilmbe illő nyargalás veszi kezdetét, egy ponton úgy tűnik, a gyíknak annyi, elkapják, körbe tekerik, betemetik a kígyók – aztán csodák csodájára a leguán kiszökik a hátsó ajtón, és repeszt tovább. A szökés sziklamászással és halálugrással teljes, és a végén „hősünk” megmenekül.

A Goal.com által közzétett videóban a drámai akciófilm-zene helyett/mellett Lionel Messi néhány megmozdulásának, góljának közvetítését hallhatjuk a leguán küzdelmét látva – és tényleg, a Barcelona csillaga néha hasonlóképpen menekül a védők elől…

Íme az eredeti verzió…

Olvasói sztorik