Videó

Rafinált módon akarta megúszni a letartóztatást Enner Valencia – VIDEÓ

Hiába áldozott be nyolc perc válogatottságot, a húzás nem jött be.

Chilével játszott világbajnoki selejtezőt péntek éjjel Ecuador. A találkozón kezdőként játszott Enner Valencia, az Everton támadója, aki ellen hazájában őrizetbe vételi parancs volt érvényben.

Erről tudott a futballista is, akit a rendőrök már a mérkőzés előtt megkerestek, ám vélhetőleg meg akarták várni, amíg Valencia befejezi a meccset, hogy aztán bevihessék az örsre.

Az egyébként 13 ezer fontnyi gyermektartási díjjal tartozó futballistának azonban ez nagyon nem volt ínyére és más megoldást keresett. A 82. percben a földre feküdt, oxigénmaszkot kért és légzési nehézségekre panaszkodott, mire az orvosi stáb természetesen levitette a pályáról, helyére Ayoví állt.

Valencia arra bazírozott, hogy a mentőautóval gyorsan beviszik majd a kórházba, így talán megúszhatja a letartóztatást, ám a pálya szélén várakozó rendőrök kapcsoltak és utolérték a labdarúgót, aki így nem kerülhette el sorsát.

Néhány órával később ügyvédje intézkedései nyomán aztán mégis kiengedték, így a csatár továbbra is szabad lábon van.

A dél-amerikai vb-selejtezők felénél igen jó pozícióban álló, Uruguay és Brazília mögött harmadik Ecuador kedden Bolíviával találkozik.

Olvasói sztorik