Videó

Erre várt évekig a Rangers-tábor? Gálázott a Celtic – VIDEÓ

Kiütéssel zárult az Old Firm.

Négy éven keresztül várták epekedve a Celtic- és Rangers-szurkolók, hogy kedvenc csapataik ismét bajnokin találkozhassanak a világ egyik legpatinásabb, legősibb összecsapásán, az Old Firmön. Nos, a „protestánsok” visszajutottak az élvonalba és szombaton sor került a két csapat újabb viadalára.

A Rangers-szurkolók azonban nem sok örömüket lelhették a Celtic Park-i mérkőzésen, hiszen a BL-csoportkörös hazaiak esélyt sem adtak nekik. Dembélé góljával a 33. perctől vezetett a zöld-fehér csapat és innentől nem hogy nem engedték ki a kezükből a győzelmet, de valósággal kiütötték a riválist.

A francia támadó ugyanis mesterhármasig jutott, ráadásul Sinclair és a hajrában Armstrong is betalált, erre pedig egyedül Garner tudott válaszolni, így 58000 néző előtt 5-1 lett a végeredmény.

A két gárda bajnokin ezelőtt 2012. április 29-én játszott egymással, akkor 3-0-ra nyert a Celtic. Azóta a Skót Ligakupában és a Skót Kupában is összefutottak. 2015-ben a „katolikusok” jutottak tovább, de a nemzetközi szereplésért zajló sorozatban már tizenegyesekkel a Rangers győzedelmeskedett.

Szombati sikerével a Celtic már minimum 5 ponttal vezeti majd a tabellát, míg a 2. Rangers akár vissza is csúszhat.

https://www.youtube.com/watch?v=BLTWqNYMBTs

Olvasói sztorik