Videó

Neymarék nem nyertek, füttykoncert volt a jutalmuk az olimpián – VIDEÓ

A brazilok emberelőnyben sem tudták verni Dél-Afrikát, de nyolc és kilenc találatot hozó mérkőzés is volt az olimpia első játéknapján.

Magyar idő szerint tegnap este a férfi labdarúgás küzdelmei is megkezdődtek a riói olimpián: az első játéknap legjobban várt találkozója a házigazda Brazília és Dél-Afrika összecsapása volt. Hiába volt azonban Mothobi Mvala kiállítása után bő félóráig emberelőnyben, és hiába rohamozott Neymar mellett az új Manchester City-igazolás Gabriel Jesús és a többek közt a Juventus és az Inter által is csábított Gabriel “Gabigol” Barbosa alkotta támadósorral a Selecao, csak egy gól nélküli döntetlenre futotta az erejükből.

Neymar távoli lövései és Gabriel Jesús ordító ziccerben lőtt kapufája révén Brazília azért többször is közel járt a gólhoz, de a hazai közönségnek ez nem volt elég: a lefújás után hangos füttykoncerttel “jutalmazták” csapatukat. A csoport másik találkozója, az Irak-Dánia mérkőzés sem hozott találatot, ugyanakkor más meccseken csak úgy potyogtak a gólok: Nigéria kilencgólos meccsen verte Japánt, Dél-Korea pedig nyolcat vágott Fidzsinek.

https://www.youtube.com/watch?v=sKsAmHvNI0M

Az olimpia első játéknapjának eredményei: Brazília-Dél Afrika 0-0, Irak-Dánia 0-0, Svédország–Kolumbia 2-2, Fidzsi–Dél-Korea 0-8, Nigéria–Japán 5-4, Portugália–Argentína 2-0, Mexikó–Németország 2-2, Honduras–Algéria 3-2.

Olvasói sztorik