Videó

Magyar gól a holland osztályozón – VIDEÓ

Vida Kristopher találata mellett gólpasszt is adott, csapata pedig 2-1-re nyert, és továbbjutott.

Vida Kristopher gólt lőtt és gólpasszt adott a holland labdarúgó-bajnokság osztályozóján, így csapata, a De Graafschap kettős győzelemmel jutott tovább az első párharcból.

A doetinchemi klub honlapjának beszámolója szerint a Maastricht otthonában rendezett pénteki első mérkőzésen a 20 éves szélső a 69. percben állt be csereként, a De Graafschap pedig 1-0-ra győzött. A hétfői visszavágón Vidának már a kilencedik percben pályára kellett lépnie, a 37. percben gólt szerzett, majd a 92. percben gólpasszt adott, így együttese 2-1-re nyert, és magabiztosan jutott tovább. A De Graafschap az osztályozó második fordulójában a Go Ahead Eagles és a VVV-Venlo párharcának győztesével találkozik, és ha onnan is továbbjut, bennmarad az élvonalban.


Kristopher Vida Goal HD – De Graafschap 1-1 MVV… by life-goals

Vida a kispesti Magyar Futball Akadémiáról került 2011-ben a Twente utánpótlásába, jelenlegi klubja pedig 2014 nyarán szerződtette. A De Graafschap csapatának már korábban, a feljutással záruló másodosztályú idényben alapembere volt, azonban az idei szezon második felében kiszorult a rotációból, alig lépett pályára, így a folytatás szempontjából is értékes lehet a magyar csatár mostani teljesítménye.