Videó

Nehezen viselte a fricskát a Dinamo Kijev – VIDEÓ

Akár bajnoki címet is ünnepelhetett volna az ősi rivális Sahtar "otthonában" az ukrán rekordbajnok, de kudarc lett a vége.

A Dinamo Kijev már csak néhány pontra van attól, hogy a háború miatt lerövidített ukrán bajnokságban újabb bajnoki címet gyűjtsön be. Sőt, ez akár már a hétvégén összejöhetett volna a fővárosiaknak, amikor is a legnagyobb rivális Sahtar Donyeck “otthonába” látogattak (az idézőjel annak szól, hogy a bombázások miatt használhatatlan Donbass Arena helyett a Bányászok Lvovban játsszák hazai meccseiket). Ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy ne maradjanak alul az Európa Liga elődöntőiben még érdekelt donyeckiek ellen.

A rangadón azonban csúfos vereségbe szaladt bele a Dinamo, Eduardo duplája és Wellington Nem góljai után már 3-0-ra vezetett a Sahtar, amikor elszakadt a cérna a vendégeknél. Aki azt hinné, a nagyobb európai bajnokságokban már nincs igazi balhé a pályákon, inkább csak erőfitogtatásról beszélhetünk, annak érdemes megnéznie a csetepatét, ugyanis nem kímélték egymást a felek.

A lökdösődés már közvetlenül a találat után kialakult, Tarasz Sztepanenko pedig több kisebb taszajtás után nem akármekkora rúgást kapott Andrij Jarmolenkotól. A dulakodást három piros lap követte, ebből kettőt a hazaiak, egyet a vendégek kaptak – Sztepanenko (második sárgával) és Jarmolenko a pályáról, Kucser a kispadról hiányzott a hátra lévő 10 percben.

Az esetnek valószínűleg lesznek még következményei, de a felvételek tanúsága alapján szinte mind a 22 játékos eltiltható volna, nehéz ügy elé néz az Ukrán Labdarúgó-Szövetség.

https://www.youtube.com/watch?v=qoxn_ryY1Sw

Olvasói sztorik