Videó

VIDEÓ: Az utolsó magyar kupadöntő

A Videoton emlékezetes menetelését most bárki felidézheti.

A Videoton FC honlapja csütörtökön beszámolt róla, hogy televízióban és moziban is újra látható a fehérvári klub 1985-ös legendáiról szóló, Az utolsó kupadöntő című dokumentumfilm.

Egy pénteki és egy szombati adásról, illetve két vetítésről van szó, de nekünk ennél sokkal jobb hírünk van, hiszen a tavaly tavasszal elkészült, az 1984–1985-ös UEFA Kupa-meneteléséről szóló alkotás az internetre is felkerült, vagyis bármikor, bárki ingyenesen megtekintheti.

1984-ben a Videoton bejutott a második legrangosabb európai kapusorozatba, az UEFA Kupába és elindult az álmok útján. Megküzdöttek a nagyokkal, a még nagyobbakkal és a legnagyobbal is. Felálltak reménytelen helyzetekből, hogy győztesen térjenek haza. Disztl, Csongrádi, Szabó, Májer és társaik úgy verték végig a nagy futballcsapatokat, hogy egész Európa csak ámult.

Prága, Párizs, Belgrád, Manchester, Szarajevó és Madrid legendás csapatai is fejet hajtottak a fehérvári hősök előtt. Abban a néhány hónapban az egész ország Vidi-szurkoló volt. A dokumentumfilm ennek a fantasztikus menetelésnek állít emléket. Mind a mai napig ez számunkra az utolsó kupadöntő. Azóta egyetlen magyar csapat sem tudta elérni, hogy ilyen messze jusson, bármely nemzetközi bajnokságban.

Olvasói sztorik