Videó

Ajka: hat!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO FC II otthonában folytatta remek sorozatát az FC Ajka, amely vasárnap 1-0-ra nyert az NB II Nyugati-csoportjának 14. fordulójában.

Mintegy 25 hazai és 30 ajkai néző előtt kezdődött a mérkőzés. Az elején Alekszidze és Szabó Levente próbálkozott lövéssel, mindketten célt tévesztettek. Jó iramú volt a játék a két tizenhatos között, majd az ajkaiak fölénybe kerültek. A 23. percben Gunther szabadrúgása után Subicz fejesét védte Molnár kapus. A 25. percben Kanta Szabolcs baloldali beadását Czanik nyolc méterről Molnár kezébe lőtte. Fél perccel később Kanta lőtt távolról a kapu fölé. A 37. percben Major kapott jó indítást, de rosszul vette át a labdát, így odalett a lehetőség. Nem sokkal utána Matetits lesgyanús helyzetből emelt fölé.

A szünet után Jánosa kapusnak kellett először játékba avatkoznia, az ajkai hálóőr kivetődve mentett Matetits elől. A másik oldalon Kanta húszméteres lövése lett Molnár kapus zsákmánya. Az 56. percben Sowunmi buktatásáért megítélt szabadrúgást Kanta visszagurította Szabó Levente elé, aki a bal alsó sarokba helyezett (0-1). A 63. percben Major 17 méteres szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A 79. percben Sowunmi egy csel után nyolc méterről lőtt, Molnár lábbal bravúrral hárítani tudott. A 83. és a 84. percekben Paku és Miklós próbálkozott lövéssel. A meccs lefújása előtt Szabó Levente 17 méteres szabadrúgása suhant el a léc fölött.

A mérkőzést végig az Ajka irányította, s a vendégek egy remek helyzetfelismerés után lőtt góllal mindhárom pontot begyűjtötték. Az ajkaiak győri győzelmükkel sorozatban hatodik sikerüket gyűjtötték be a pontvadászatban. Az együttes a Puskás Akadémia mögött továbbra is a második helyen áll a tabellán, a zárófordulóban, hétvégén a Gyirmótot fogadja.

Olvasói sztorik