Videó

Egy magyart is előállítottak

Egy magyar állampolgárt is előállítottak Varsóban, a keddi orosz–lengyel mérkőzés előtt és alatt lezajlott szurkolói összecsapások után. A rendőrség közlése szerint a magyar állampolgárral együtt 180 személyt állítottak elő: 150 lengyelt, több mint 20 oroszt és egy spanyolt – írja az MTI. A külföldi állampolgárok ügyét gyorsított büntetőeljárás keretében vizsgálják ki, és várhatóan legkésőbb péntekig döntenek az országból való esetleges kiutasításuk ügyében is.

Az előzetes becslések szerint a keddi zavargásokban több tucatnyian sérültek meg – köztük tíz rendőr – és 33 ittas személyt szállítottak kijózanítóba. A szurkolók még a varsói csoportmérkőzés előtt csaptak össze: az arénába vonuló mintegy ötezer orosz szurkolót több száz fős lengyel csoport támadta meg, amire az oroszok agresszívan visszavágtak. A verekedők közül sokan álarcot viseltek, és köveket, petárdákat dobáltak, így a rendőrség vízágyú és könnygáz bevetésével volt kénytelen csillapítani a felhergelt tömeget.

A mérkőzés közben a futballhuligánok a város központjában lévő szurkolói zónába próbáltak behatolni, majd az útjukat álló rendőrséget üvegekkel és petárdákkal dobálták meg. A rendvédelmi erők a könnygázon és vízágyúkon kívül gumilövedékeket is használtak. A mérkőzés után azonban a rendőrségnek sikerült elejét vennie a további összecsapásoknak.

https://www.youtube.com/watch?v=czg082va-rs

Olvasói sztorik