Válogatott

Közösen rendez U21-es Eb-t Magyarország és Szlovénia – hivatalos

Hazánk újabb kontinentális döntőnek ad otthont.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága a hétfő délelőtti ülésén döntött arról, hogy 2021-ben Magyarország és Szlovénia rendezheti meg közösen az U21-es Európa-bajnokságot – Kassai orbitális BL-hibáját követően is elképesztő lépésre szánta el magát az UEFA. Hazánk tehát a 2019-es női BL-döntő, majd a 2020-as férfi Európa-bajnokság után 2021-ben is kontinentális döntőnek ad otthont – írja az mlsz.hu.

A fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország alkalmassá vált arra, hogy rendszeres házigazdája legyen a legjelentősebb nemzetközi futballeseményeknek. A döntéssel az UEFA a magyar futball jövőjét is támogatta: az U21-es Eb rendezés lehetősége azt is jelenti, hogy a későbbi felnőtt válogatott gerincét jelentő tehetségek a kontinens legjobbjaival játszhatnak kiélezett mérkőzéseket, hazai pályán nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán Csányi Sándor elnök, aki a döntésben érintettként nem vehetett részt.

A 2019. május 18-i női Bajnokok Ligája-döntő lesz a legrangosabb női klubsorozat első olyan fináléja, amelyet a férfi BL-döntőtől független helyszínen rendeznek meg. Egy évvel később a budapesti Puskás Ferenc Stadion lesz az egyik helyszíne minden idők legnagyobb Európa-bajnokságának, amelyet 12 ország közösen bonyolít le.

Az Eb-selejtező sorozat lezártát követő mérkőzés nélküli időszak 2021 nyaráig lehetőséget ad az U21-es válogatottunknak a döntőre való sikeres felkészülésre, ugyanis Magyarország és Szlovénia így már biztos Eb-résztvevő.

címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik