Válogatott

Szalai szerint nem szabad utólag keseregni az elbukott pontokon

A magyar válogatott gólvágója dicsérte Kalmárt, akiből nagyon komoly középpályás válhat.

Hazai sikerrel zárta a Nemzetek Ligáját a magyar válogatott, amely vasárnap este 2-0-ra legyőzte a Groupama Arénában a csoportelső Finnországot Szalai Ádám és Nagy Ádám góljaival – láttad már a gólokat? Ide kattintva megnézheted Kalmár Zsolt álomgólpasszát is.

A lefújást követően az első találatot jegyző Szalai válaszolt az újságírók kérdéseire, kezdésként pedig elmondta, más játékrendszerben játszott ezúttal a csapat, mint az észtek ellen, ezért mindenképpen pozitívum a mai végeredmény.

Nem egyszerű dolog átállni a 3-5-2-re, ami szerintem az egyik legkomplikáltabb formáció, ahhoz képest, egy-két hibát elnézve magabiztosan nyertük a meccset – kezdte a Hoffenheim támadója, aki dicsérte a zseniális gólpasszt adó Kalmárt. – Zsolti nagyon sokat fejlődött az elmúlt válogatott meccseken. Sokat kell vele beszélni, sokat kell neki segíteni, de maximálisan végrehajtja azt, amit kérnek tőle. A képességei megvannak, előrefelé nagyon jó teljesítményt nyújt, ha egy kicsit még többet besegít hátra, akkor nagyon komoly középpályás lesz belőle. Utólag kár keseregni azokon a meccseken, amiket nem nyertünk meg. Többször elmondtam már, hogy a kapitányváltás rossz időben jött, hiszen öt napunk volt a közös felkészülésre az első tétmérkőzés előtt Finnországban.

Szalai zárásként hozzátette, azt az időszakot beáldozták annak, hogy a csapat felvegye azt a játékrendszert, amit Marco Rossi szövetségi kapitány elvár, de azon talán el lehet gondolkozni, mi lett volna, ha lett volna időnk néhány barátságos mérkőzésen felkészülni.

címlapfotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik