Válogatott

Kalmár remek formája a szakmai stáb bizalmának köszönhető

A remek gólpasszt adó játékos nagy önbizalommal játszott; a debütáló Holender örült a lehetőségnek, de dühös is volt.

Akárcsak pénteken az Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozón, úgy vasárnap a finnek ellen is Kalmár Zsolt volt a magyar válogatott egyik legjobbja – láttad már a DAC-játékos álomgólpasszát? Ide kattintva megnézheted. A középpályás a meccs után megjegyezte, a második helyezés jónak mondható, de azért összességében van némi hiányérzete.

Észtországban hagytunk két pontot, valamint Finnországban is ki kellett volna harcolni legalább egy döntetlent. Így sikerült, azonban mindenképpen ezen az úton akarunk továbbhaladni, az elmúlt két meccs jól sikerült. Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagy önbizalmat ad az, hogy ilyen szinten játszhatok, de az egész csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott. Letámadtuk az ellenfelet, labdákat szereztünk, megvalósítottuk azt, amiket elterveztünk. Egy játékosnak az a legfontosabb, hogy az edző bízzon benne, hiszen ilyenkor tudjuk a legtöbbet kihozni magunkból, valamint a csapat teljesítménye is sokat segít.

Először lépett pályára a magyar válogatottban a Budapest Honvéd szélsője, Holender Filip, aki az 54. percben váltotta Korhut Mihályt.

Nem volt fura ez a formáció, korábban már játszottam többször is ebben a szerepben – utalt a 3-5-2-es játékrendszerre a 24 éves játékos. – Kicsit izgultam a meccs előtt, de örülök, hogy debütáltam, viszont dühös is vagyok a nagy helyzetem miatt, ahol nem sikerült jól eltalálnom a labdát, fantasztikus lett volna gólt lőni rögtön a bemutatkozásomkor. Őszintén mondhatom, hogy nagyon jó közegbe kerültem, nagyon könnyen megtaláltam a közös hangot a többiekkel.

címlapfotó: Kisbenedek Attila / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik