Válogatott

Kanerva: Új, minőségi játékosok kerültek a magyar keretbe

A finn szövetségi kapitány a biztos csoportelsőség ellenére is győzelemre akarja vezetni a csapatát.

A finn labdarúgó-válogatott ugyan csütörtökön bebiztosította csoportelsőségét a Nemzetek Ligája C osztályában, ennek ellenére győzni szeretne Magyarországon a vasárnapi zárófordulóban Markku Kanerva szövetségi kapitány szerint. Azt olvastad már, milyen zseniális kezdővel lepi meg Marco Rossi a finneket?

Kettős érzéseim vannak a görögországi találkozóval kapcsolatban, mivel kikaptunk, ugyanakkor így is feljutottunk, ezért megkönnyebbülten várhatjuk a mostani mérkőzést – mondta szombati sajtótájékoztatóján a szakvezető, aki leszögezte, győzelemmel szeretnék zárni a sorozatot.

Kanerva szerint változott a magyar válogatott a csoport első, tamperei összecsapásához képest, mivel azóta új, minőségi játékosok kerültek a keretébe, viszont taktikailag hasonló meccsre számít, mint 1-0-s sikerük alkalmával. Megjegyezte, bár a helyezésüket nem befolyásolja a találkozó kimenetele, azonban semmi olyan változtatást nem tervez, amely veszélyeztetné a győzelem megszerzését.

Szolid vacsora keretében megünnepeltük az elsőséget, pénteken edzés volt és utána utaztunk Budapestre – foglalta össze a csapat felkészülését a szakember.

Markus Halsti arról számolt be, hogy jó érzéssel készülnek, mivel megnyerték a csoportot. Kifejtette, folytatni akarják a jó szereplésüket és éhesek az újabb sikerre.

Nehéz mérkőzés lesz, várhatóan mindkét együttes a védekezésre fog építeni, így apró nüanszok döntenek majd a szoros, háromesélyes meccsen – fogalmazta meg várakozásait a dán Esbjerg védője.

A magyar és a finn válogatott vasárnap 20.45-től a Groupama Arénában találkozik egymással a Nemzetek Ligája C osztályának hatodik, utolsó fordulójában.

címlapfotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

(MTI)

Olvasói sztorik