Válogatott

Pátkai: Egyre inkább elsajátítja mindenki azt, amit Rossi látni szeretne

A Vidi középpályása úgy látta, nagyon jól kisegítették egymást a pályán. Korhut örül a visszatérésnek, de még nem érzi magát topformában.

Magabiztos győzelmet aratott csütörtök este a magyar válogatott az Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozón. A 2-0-ra megnyert találkozó után a Mol Vidi FC középpályása, Pátkai Máté és a Hapoel Beer-Seva balhátvédje, Korhut Mihály is az újságírók rendelkezésére állt – Szalai Ádám őszinte nyilatkozatát olvastad már? Minden szava arany!

Elégedett lehetek, hiszen itthon kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, nyertünk 2-0-ra, magabiztosan teljesített a csapat. Egy lehetősége volt a vendégeknek, azon kívül kontrolláltuk a meccset, nem igazán hagytuk őket levegőhöz jutni. Nagyon jól kisegítettük egymást, Marco Rossi azt kérte tőlünk, hogy egységesen, egymásért küzdve, egymást kisegítve játszunk abban a szellemben futballozva, hogy megpróbáljunk minden párharcot megnyerni. Legutóbb a PAOK ellen játszottam, a hétvégi bajnokin pihentem, így frissnek éreztem magam – nyilatkozta Pátkai.

A Vidi labdarúgója hozzátette, véleménye szerint abban lépett előre a csapat a szeptemberi első NL-meccshez képest, hogy egyre inkább tudja és elsajátítja mindenki azt, amit Marco Rossi szeretne látni. Kiemelte, hogy ma az egész meccsen szinte letámadták az ellenfelet, ezeknek a dolgoknak azonban idő kell, nem megy egyik napról a másikra, de ez ma szerencsére kijött, és remélhetőleg a következő meccsen sikerül még egyet előrelépni.

Őrület, kit akar a Barcában látni Messi; Mbappé vagy Neymar?
Figyelem, extra ütős híreket szedtünk csokorba!

Korhut bízik benne, hogy a következő meccs is ugyanígy alakul majd és szépen búcsúzunk a Nemzetek Ligájától.

Az elején volt Dibusznak egy nagy védése, de azon kívül nem volt lehetőségük, nekünk annál inkább, több góllal is nyerhettünk volna, mint kettő. Örülök neki, hogy visszavártak a csapatba, próbálom a legjobb teljesítményemet nyújtani, remélhetőleg itt is ragadok és a következő meccseken is számít rám Rossi. Az egészségem rendben van, de érzem azt, hogy még nem vagyok topformában. Nyolc hónap kihagyás után tértem vissza, és ha jól emlékszem, azóta hat meccset játszottam, nem vagyok tehát még százszázalékos, de mindent megteszek, hogy a legjobb formámat mutassam – zárta az Izraelben légióskodó játékos.

címlapfotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik