Válogatott

Csak a különbség volt kérdéses: Magyarország lenullázta az észteket

Orbán és Szalai góljával könnyed győzelmet aratott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport, 5. forduló

Magyarország–Észtország 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8500 néző. Játékvezető: Enea Jorgji (albán)
Magyarország: Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D. (Dzsudzsák, 64.), Kalmár (Kleinheisler, 83.), Kovács I. – Szalai (Böde, 76.). Megbízott szövetségi kapitány: Cosimo Inguscio
Észtország: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Antonov, Dmitrijev – Luts (Puri, 77.), Vassiljev (Purje, 82.), Ojamaa (Kallaste, 60.) – Anier. Szövetségi kapitány: Martin Reim.
Gólszerzők: Orbán (8.), Szalai (69.)

Megfogyatkozott kerettel, Gulácsi Péter, Fiola Attila, Gazdag Dániel, Lovrencsics Gergő, Sallai Roland és Ugrai Roland nélkül – továbbá Marco Rossi szövetségi kapitány sem foglalhatott helyet a kispadon eltiltás miatt – fogadta a magyar válogatott csütörtök este az észteket a Nemzetek Ligája-csoportkör ötödik fordulójában.

Kis híján hidegzuhannyal indult a meccs, ám a Gulácsit helyettesítő Dibusz nagy bravúrral védte Vihmann fejesét az ötödik percben. Ezt követően azonban egyetlen momentumuk sem volt a vendégeknek, sőt, rájuk nézve volt hízelgő, hogy csak egygólos hátrányban mentek a szünetre.

A magyar csapat vezető gólját Willi Orbán szerezte fejjel a nyolcadik percben Kalmár szöglete után ide kattintva megnézheted a védhetetlen fejest –, majd ezt követően egyértelműen uralták a meccset Szalaiék. A vendég kapus két alkalommal majdnem góllal ajándékozott meg minket: előbb Nagy Dominikhez passzolt, de még időben visszaért és védeni tudott, majd Szalai szerzett tőle labdát, ami után Kovács lövése elakadt a blokkban. A Lengyelországban légióskodó Nagy aktívan játszott, egy szép kapáslövés is fűződött a nevéhez, majd a 45. percben az ötös sarkáról is próbálkozott, Aksalu azonban kifogott rajta.

Őrület, kit akar a Barcában látni Messi; Mbappé vagy Neymar?
Figyelem, extra ütős híreket szedtünk csokorba!

A fordulás után sem változott a játék képe, Dibusznak alig-alig kellett játékba avatkoznia és csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a második gólt a magyar válogatott. Erre rögtön a második percben megvolt az esély, Orbán újabb fejese után viszont Aksalu védett bravúrral.

A 69. percben már nem dicsérhette meg az észt szövetségi kapitány a kapusát, ugyanis az ő lelkén száradt a magyarok második gólja – itt már Dzsudzsák Balázs is a pályán volt. Ehhez kellett persze Nagy Ádám harciassága és Szalai szemfülessége is, a csatár látta, hogy a félig kimozduló hálóőr megtorpan és felette a hálóba fejelte a lefelé hulló labdát, 2-0 – ide kattintva megnézheted az ellenállhatatlan támadó gólját.

A hajrában a csereként pályára lépő Böde és Kleinheisler passza után Dzsudzsák került lövőhelyzetbe 17 méterre a kaputól, de a csapakapitány próbálkozása elkerülte a kaput. Összességében Magyarország magabiztosan és teljesen megérdemelten nyert az egyetlen veszélyes helyzetet kidolgozó észtek ellen

Dzsudzsák már a pályán ünnepelte Szalai gólját. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Nemzetek Ligája, 5. forduló, eredmények

A-divízió:

Belgium – Izland 2-0 (0-0)
Horvátország – Spanyolország 3-2 (0-0)

B-divízió:

Ausztria – Bosznia-Hercegovina 0-0

C-divízió:

Görögország – Finnország 1-0 (1-0)
Magyarország – Észtország 2-0 (1-0)

D-divízió:

Kazahsztán – Lettország 1-1 (1-0)
Andorra – Grúzia 1-1 (0-1)
Luxemburg – Fehéroroszország 0-2 (0-1)
San Marino – Moldova 0-1 (0-0)

címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik