Válogatott

Megint ott lesz a világbajnokságon a magyar hajléktalanok válogatottja

A magyar csapat tizenhárom éve állandó résztvevője a tornának.

Vasárnap utazik Mexikóba a magyar hajléktalan-válogatott, hogy immáron tizenharmadik alkalommal vegyen részt a hajléktalanok futball-világbajnokságán – adta hírül az Oltalom Sportegyesület. 

Vardy olyat villant, hogy azt még Ibrahimovic is megirigyelné – VIDEÓ
Az angol csatár elképesztő gólt lőtt a Leicester edzésén.

A nemzeti együttes november 13-án játssza első mérkőzését a nyolcnapos tornán, amelyet Mexikóváros főterén, az ikonikus Zocalo téren rendeznek. A világbajnokságon 48 ország csapata vesz részt.

A hajléktalanok csapatának edzései nyitottak, bárki csatlakozhat hozzá. A válogatott tagjait az elkötelezettségük alapján választják ki. Az idei együttes tagjai között van, aki bedőlt devizahiteles ingatlanban, más penészes önkormányzati lakásban, vagy édesanyjánál a szoba-konyhában lakik. Más romatelepről érkezett. Közös bennük, hogy mindegyikük anyagi és lakhatási gondokkal küzd, mégis kitartással és odaadással készülnek arra, hogy Magyarországot képviseljék. Több mint száz edzésen, nyelvórán és munkaerő-fejlesztő képzésen vettek részt azért, hogy bekerülhessenek a csapatba, jobbá tegyék az életüket, megvalósítsák álmaikat – derül ki az Oltalom SE közleményéből.

A Real Madrid szurkolói közben döntöttek: meglepő, hogy kit szeretnék vezetőedzőnek.

címlapfotó: Oltalom Sportegyesület Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik