Válogatott

A finnek Pukkival, az észtek a csapatkapitány nélkül jönnek

Kihirdette keretét a magyar válogatott soron következő két ellenfele.

A magyar labdarúgó válogatott november 15-én folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában, amikor is az észteket fogadja Marco Rossi csapata a Groupama Arénában, majd november 18-án a finn nemzeti csapat érkezik Budapestre – utóbbi Teemu Pukkival, a háromgólos támadóval a fedélzeten. És ha már válogatott: döbbenet, hogyan fogadta a meghívót Böde Dániel.

Markku Kanerva, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a görögök és a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Kanerva két helyen változtatott a legutóbbi, októberi keretén: kimaradt a védő Jukka Raitala, valamint a támadó Rasmus Karjalainen, akik helyére Janne Sakselát és Fredrik Jensent hívta be. A csapatkapitány Tim Sparv múlt héten megsérült – a hétvégi bajnoki mérkőzésen nem is szerepelt –, de annak ellenére bekerült a keretbe, hogy játékára kevés az esély.  A finn együttes jövő csütörtökön Athénban, három nappal később Budapesten vendégeskedik.

Nincs Spílered? Mutatjuk, hol tudod nézni a BL-meccseket
Javult a helyzet, ám sokan még mindig nem látják az európai csúcsbajnokságot.

Négy fordulót követően a finnek négy győzelemmel magabiztosan állnak a 2. csoport élén a Nemzetek Ligája C osztályában, és a hátralévő két találkozójukon csupán egy pontra van szükségük, hogy biztosan ott is végezzenek.

A magyar labdarúgó-válogatott következő ellenfele, az észt csapat szövetségi kapitánya is kihirdette keretét a Nemzetek Ligája novemberi két fordulójára.

Az észt szövetség oldalának híre szerint Martin Reim szövetségi kapitány 23 játékost hívott meg. Sérülés miatt nem lehet tagja az együttesnek a csapatkapitány Ragnar Klavan, valamint Mattias Käit, Karol Mets és Enar Jääger. Az észtek jövő csütörtökön Budapesten, három nappal később pedig Athénban lépnek pályára.

A Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában négy fordulót követően az észtek egy ponttal a csoport negyedik, utolsó helyén állnak.

Az észt válogatott kerete

Kapusok: Mihkel Aksalu (Seinäjoki JK), Marko Meerits (Vaasa Palloseura), Sergei Lepmets (Levadia Tallinn)
Hátvédek: Taijo Teniste (Brann Bergen), Gert Kams (Flora Tallinn), Ken Kallaste (Korona Kielce), Nikita Baranov (Sogndal), Artur Pikk (Legnica Miedz), Joonas Tamm (Sarpsborg 08), Madis Vihmann (Flora Tallinn), Artjom Artjunin (Etar Veliko Tarnovo)
Középpályások és támadók: Konstantin Vassiljev (Piast Gliwice), Sander Puri (Waterford FC), Sergei Zenjov (Cracovia), Ats Purje (Kuopio Palloseura), Henri Anier (FC Lahti), Ilja Antonov (FC Hermannstadt), Siim Luts (FK Teplice), Henrik Ojamaa (Legnica Miedz), Rauno Sappinen (FC Den Bosch), Artjom Dmitrijev (FC Lahti), Brent Lepistu (Kristiansund BK), Marek Kaljumäe (PS Kemi)

(MTI)

címlapfotó: Mikko Stig / LEHTIKUVA / AFP

Olvasói sztorik