Válogatott

Rossi: sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy

A magyar válogatott szövetségi kapitánya vállalta a felelősséget azt észtországi döntetlenért.

Hiába lőtt három gólt a magyar válogatott hétfő este az Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozón, ez is csak egy pontra volt elég – ide kattintva megnézheted, milyen elképesztő, érthetetlen és buta hibákat vétett a magyar védelem –, így a finnek győzelmével eldőlt, hogy a magyarok nem végezhetnek a kvartett élén, azaz nem juthatnak fel a B-osztályba.

A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget.

Nem akarok az egyéni hibákról beszélni, nem fogok senkit hibáztatni – fogalmazott újságírói kérdésre. – Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra. Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk, ezúttal viszont háromszor is gólt kaptunk az észt együttestől, ami elsőre nehezen érthető. Második átgondolásra azonban az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt.

Három szó, amely után a fél ország Hajdú B. állásáért aggódik
Már keresi az új kommentátort az M4 Sport?

Rámutatott hogy, ő hozta a döntéseket, négy védőből kettőt kicserélt, még ha az egyiket kényszerből is – utalt Fiola Attila sárga lapos eltiltására.

A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt – fejtette ki az olasz szakvezető, aki ennek okaként az összeszokottság hiányát jelölte meg.

Pozitívumként azt hangsúlyozta, játékosai megfelelően reagáltak arra, hogy hátrányba kerültek, nem rogytak meg a nyomás alatt, az utolsó pillanatig küzdöttek.

(MTI)

címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik