Válogatott

Ők lehetnek Rossi kapitány bűnbakjai a válogatottban

Több rossz teljesítményt is láthattunk az észtek ellen, főleg a védelem muzsikált gyengén: de vajon kinek a játéka keltett csalódást a kapitánynál?

Egyáltalán nem túlzás kijelenteni: hétfő este az eddigi legcsalódottabb interjúját adta szövetségi kapitányként Marco Rossi az Észtország elleni, 3–3-ra végződő Nemzetek Ligája-találkozó után. Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz tréner neveket nem mondott, de eléggé letörve jelentette ki, néhány játékos magatartásával nem volt elégedett.

Volt, aki már a meccs elejétől kilógott a sorból, és ez furcsa, hiszen volt tétje a mérkőzésnek – tette hozzá Rossi.

De vajon kire gondolt a kapitány? Ki lehetett az, aki már a meccs elejétől kezdve kilógott a sorból?

Willi Orbánra? A görögök ellen az egyetlen hibájától eltekintve magabiztosan játszott, és ugyan hétfőn valóban többször bizonytalankodott, valószínűleg nem őt pécézte ki Rossi, mint ahogy vélhetően nem is a korábbi honvédos futballistáját, a debütáló Baráth Botondot. Ha már magyar védelem, parádés, egyben aggasztó Hajdú B. István szenzációs poénja.

Alighanem nagyobb az esélye annak, hogy Kádár Tamással volt kimondottan elégedetlen a kapitány, a Dinamo Kijev légiósa ugyanis adós maradt a tőle elvárt magas színvonalú és határozott játékkal, már a harmadik gólnál elkövetett hibája – ilyen bakit ritkán látni tőle – előtti szituációkban is bizonytalan volt. A védelem jobb oldalán ezúttal Lovrencsics Gergő kapott szerepet, az első és a második észt gól is erről az oldalról született végül.

Honlapunk kíváncsi volt a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert véleményére is, aki azonban arra nem kívánt tippelni, hogy szerinte kire gondolhatott Marco Rossi, azt viszont elárulta, saját maga kikkel volt elégedetlen.

A görögök és az észtek elleni meccs is értékelhetetlen volt… A sajtó nagy része ugyan próbálja segíteni a csapatot, de két nagyon gyenge válogatott ellen játszottunk, személy szerint hat pontot vártam  – kezdte értékelését a szokásos őszinteséggel Glázer.  – Nagyon sok gyenge teljesítményt láttam, az észtek ellen a védelemből három ember is alulteljesített: Willi Orbán, Kádár Tamás és Baráth Botond is gyengén játszott. Kleinheisler László pénteken és hétfőn is nagyon indolens volt, így nem lehet játszani, a válogatott kerékkötője volt, továbbá azt sem volt jó látni, milyen nagyokat káromkodott. Összességében Gulácsi Pétert is a megszokottnál bizonytalanabbnak láttam, talán a görög csatár fejesét bravúrral védhette volna.

Kádár teljesítménye ezúttal nem felfelé lógott ki. Fotó és címlapfotó: mlsz.hu

Zárásként a korábbi szövetségi kapitány azért pozitívumokat is megjegyzett. Elismerően beszélt Nagy Dominik játékáról, aki amíg a pályán volt megalkuvást nem tűrően ment előre.

Szalai a görögök ellen nagy hibaszázalékkal játszott, de összességében nem volt nála probléma a motivációval és a küzdéssel, tegnap pedig még két szép gólt is lőtt, a csatárt pedig ez minősíti. Nagy Ádám közepes teljesítményt nyújtott, de összegezve a középpálya és a védelem is gyenge volt, hatalmas távolságok voltak a csapatrészek között és sok volt a technikai hiba – mondta honlapunknak Glázer.

Olvasói sztorik