Válogatott

Nem lett szép az U21-válogatott búcsúja

A törököket fogadtuk, 2-1-re kikaptunk az Európa-bajnoki selejtezőn.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport, 10. forduló

Magyarország–Törökország 1-2 (1-0)
Felcsút Pancho Aréna. Játékvezető: Strukan (horvát)
Magyarország: Demjén – Szivacski, Lenzsér, Spandler (Murka, 68.), Barna Sz. (Kundrák, 85.) – Vida M. – Varga K. (Hegedűs, 93.), Hinora, Zsótér, Szalai A. – Bíró B. Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerzők: Vida M. (9.), illetve Hümmet (53.), Okutan (81.)
Kiállítva: Szivacski (91.)

Az Európa-bajnoki selejtező 6. csoportjának utolsó fordulójában a továbbjutásról már korábban lemaradó magyar U21-válogatott a három ponttal többet gyűjtő, harmadik helyezett törököket fogadta – egy győzelemmel még a harmadik hely megszerezhető volt.

Nem csak az U21-csapat sorsa dőlt el: az Észtországban egy pontot szerző felnőtt válogatott is búcsút mondhat a továbbjutásnak, amin igencsak felháborodtak a szurkolók.

Jól is kezdtek a mieink, valamivel lendületesebbek voltak, mint a vendégek, ez pedig már a kilencedik percben góllá érett: tűzijáték a török kapu előtt, melynek végén Vida Máté néhány méterről lőhetett a kapuba a védők lábai között (1-0). A kapott gól felrázta a törököket, de fél óra elteltével ismét a magyar csapat járt közelebb a gólhoz: ekkor Zsótér lövését védte a kapus. Meddő török fölény jellemezte az első félidő jelentős részét, de ezt nem igazán tudta komolyabb helyzetre váltani az ellenfél.

Magyar helyzetekkel indult a második félidő, ezért is jött hidegzuhanyként a török egyenlítés: az 53. percben egy távoli, bőven védhetőnek tűnő lövés talált utat a kapuba Demjén mellett (1-1). Nem sokkal később nagy helyzetben védett a magyar kapus, majd ismét ő volt munkában. Negyed órával a vége előtt magyar lövés halt el a török blokkban, de ezzel még nem volt vége: a 81. percben Okutan is bevette a magyar kaput (1-2). A végén még Szivacski gyűjtötte be második sárga lapját, így pár perccel megelőzte társait az öltözőben, az eredmény viszont már nem változott: 2-1-re nyertek a vendégek.

A magyar csapat az utolsó két selejtezőjén Málta és Törökország ellen is pont nélkül maradt, így 11 egységgel negyedik lett Belgium, Svédország és Törökország mögött.

Kiemelt kép: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik