Válogatott

Koszovóval nem bírt, az utolsó fordulóban dől el az U19-válogatott sorsa

A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező csoport második fordulójában még nem sikerült az elitkör kiharcolása.

Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 2. forduló

Magyarország–Koszovó 0-0
Telki, Telki Edzőközpont. Játékvezető: Kjaesgaard (dán)
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Majnovics – Csonka – Szerető (Torvund, 59.), Bencze (Timári, 83.), Szoboszlai, Schön – Szendrei. Szövetségi edző: Németh Antal

Nem kis lehetőség előtt állt a magyar U19-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező második fordulójában: ha legyőzi szombat este az első körben az osztrákokat szorongató Koszovót, az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjut az elitkörbe, ráadásul biztos csoportelsőként.

Schön lövése után előbb Szendrei, aztán Bencze is a kapufát találta telibe, majd a vendégek kapusa fülelt le egy beadást. Húsz perc elteltével ismét a kapufa segítette ki a koszovóiakat, ezúttal a saját játékosukról került a labda a lécre. Kis túlzással egykapuzott a magyar válogatott az első játékrészben, de csak nem akart összejönni a vezető találat.

Némi meglepetésre koszovói lehetőséggel indult a második félidő, nem is járt messze a góltól a magyar tizenhatoson belülre törő támadó – a Nürnberg légiósa, Max Rugova volt az –, de szerencsére nem talált kaput. Egyre kellemetlenebb perceket éltünk át a kapunk előterében, igencsak megrázta magát az ellenfél – Ásványinak kellett lábbal mentenie, majd öt perccel később ismét ő védett. Éledeztek a mieink is, egy szabadrúgás majd egy szöglet érkezett a vendég kapu elé, de nagyobb helyzet nem lett belőle.

A folytatásban sem sikerült gólt szerezni: támadtunk becsülettel, de maradt a 0-0, így a magyar csapat négy ponttal áll a csoport élén két kört követően, és jó pozícióból várja a mindent eldöntő utolsó fordulót.

Azt kaptuk a mérkőzésen, amire számítottunk, egy határozottan, keményen és szervezetten védekező ellenféllel találtuk szemben magunkat. Az volt a célunk, hogy végig megtartsuk a stabil védekezést, ezt sikerült megvalósítanunk, de sajnos nem tudtuk feltörni ellenfelünk védekezését. A játékosok mindent megtettek a győzelem megszerzéséért, de sajnos ez ma nem jött össze, így az utolsó mérkőzés dönt a továbbjutásról

– értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző az MLSZ honlapján.

A mieink kedden (15.30) folytatják szereplésüket Telkiben, a két döntetlennel második helyen álló Ausztria ellen. Az egypontos Szlovénia szintén 15.30-tól lép pályára Koszovó ellen, Csákváron.

Kiemelt kép: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik