Válogatott

Kikapott Málta vendégeként az U21-es válogatott

Ez volt az ellenfél első pontszerzése az Európa-bajnoki selejtezőkön.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport, 9. forduló

Málta–Magyarország 2-1 (1-0)
Ta’ Qali, Málta Centenáriumi Stadion. Játékvezető: Hamiti (albán)
Magyarország: Bese – Szalai Att., Hegedűs, Spandler – Katona, Zsótér, Gazdag, Haris, Varga K. – Kundrák (Makrai, a szünetben (Szivacski, 64.)), Bíró (Banó-Szabó, 76.). Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerzők: Guillaumier (12.), Beerman (91.), illetve Szalai Att. (49.)

Immár tét nélküli meccsen lépett pályára a magyar U21-válogatott a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőkben: a 6. csoportban a forduló előtt még negyedik, a harmadik helynél előrébb már nem jutó mieink a nyolc forduló után pont nélkül álló Málta vendégei voltak.

A magyaroké volt az első lövés, de egy hazai gól tett róla, hogy rémálomszerűen folytatódjon számunkra a selejtezősorozat: a 12. percben Guillaumier fejesével került előnybe Málta. Zsótér révén veszélyeztetett leginkább a magyar csapat, majd az első játékrész hajrájában Hegedűs löketénél Galea helyezkedett jól – hiába próbálkoztak a mieink, gólt nem szereztek az első félidőben (1-0).

Gyors első félidei fejesre gyors második félidei bólintás volt a válaszunk: a 49. percben Szalai Attila Zsótér beívelését továbbította fejjel a hálóba (1-1). Tíz perccel később előbb a hazaiak rontottak nagy helyzetben, majd egy máltai kapu előtti kavarodást úsztak meg a vendéglátók. Besének két védenivalója is akadt a hajrához közeledve, míg részünkről komolyabb lehetőség már nem adódott.

A legvégén aztán jött a sokk: a 91. percben Beerman ismét vezetést szerzett Máltának, amely ezzel a találattal 2-1-re nyert. A magyar válogatott továbbra is negyedik, 11 ponttal (a törökök 14-gyel harmadikak), míg a sereghajtó Málta első pontjait szerezte.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik