Válogatott

Gyurcsó a fejbe dobásról: hamar túltettem magam rajta

A magyar válogatott játékosa taktikus szakembernek ismerte meg Marco Rossi szövetségi kapitányt.

Legutóbb a 2017 júniusi világbajnoki-selejtezőn, az andorrai vereség alkalmával lépett pályára a magyar válogatottban Gyurcsó Ádám, aki ezúttal Marco Rossi szövetségi kapitánytól kapott meghívót a Görögország és az Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozóra.

A Hajduk Split szélsője jól kezdte a most futó szezont, tíz bajnokin két góllal és három gólpasszal segítette a csapatát, az utóbbi heteket azonban beárnyékolta a horvát szurkolók viselkedése, a drukkerek a partjelző helyett a magyar légióst dobták fejbe kővel a Dinamo Zagreb elleni rangadón. A tizennyolcszoros válogatott labdarúgó is válaszolt az újságírók kérdésére csütörtök reggel, mielőtt a nemzeti csapat elindult Athénba, a péntek esti meccs helyszínére.

Örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottban, voltak nehéz pillanatok az elmúlt egy évben, amikor nem voltam itt, de az a legfontosabb, hogy én is jó formában érzem magam, önbizalommal telve érkeztem a válogatotthoz. Bízom benne, hogy olyan eredményt fogunk elérni, amit elvárnak tőlünk és amit mi is elvárunk saját magunktól, ha pedig lehetőséget kapok, akkor próbálom a lehető legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot. Természetesen már túl vagyok azon az atrocitáson, ami ért a Hajduknál, nem volt az akkora horderejű dolog. Érdekes szituáció volt, de hamar túltettem magam azon, nincs bennem semmilyen tüske – mondta a 27 éves labdarúgó.

Gyurcsó elmondta, teljesen más meccset vár Athénban a görögök ellen, mint az itthoni volt, de úgy utaznak ki, hogy pontokat szeretnének elhozni onnan. Az a legfontosabb, hogy erre a találkozóra a lehető legjobban felkészüljenek még ebben az egy napban.

Szerintem jó felkészülés van mögöttünk, annak ellenére, hogy kevés idő állt a rendelkezésünkre, de ez általában mindig így van a válogatottnál. Amit tudtunk, azt elvégeztünk. Néhány napja dolgozom együtt Marco Rossival, nagyon taktikus szakember, csak pozitív dolgokat hallottam róla mind szakmailag, mind emberileg, bízom benne, hogy vele sikeres lesz a válogatott – folytatta a Hajduk szélsője, majd a Rangadó kérdésére arra is kitért, csalódott lenne-e, ha egyik soron következő meccsen sem kerülne be a kezdőcsapatba. – Erre most még nehéz válaszolni. Nyilván minden játékos úgy érkezik a nemzeti csapathoz, hogy játszani szeretne, de ugyanakkor itt nem az egyén számít, hanem az, hogy a válogatott sikeres legyen. Mindenkinek alá kell rendelnie magát a siker érdekében, a lényeg, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük a két meccs alatt.

fotó: Nyikes Zoltán, címlapfotó: Gualter Fatia/Getty Images
Olvasói sztorik