Válogatott

Cristiano Ronaldo távollétében is nyert Portugália – VIDEÓ

Vereséggel végződött Robert Lewandowski századik fellépése a lengyel válogatottban. Nemzetek Ligája-eredmények.

Csütörtök este a harmadik fordulóval folytatódott az UEFA új versenysorozata, a Nemzetek Ligája – egészen durva, hogy leszólta az NL-t a horvátok klasszisa, ahol ezúttal a legnagyobb figyelem az A-divízióban rendezett Lengyelország és a Cristiano Ronaldo nélküli Portugália összecsapására összpontosult – apropó, itt megmutattuk, mekkora gólt lőtt a napokban CR, esélye sem volt a kapusnak – de a legnagyobb fanatikusok akár a Koszovó–Málta vagy a Feröer-szigetek–Azerbajdzsán „rangadóval” is elüthették az időt.

A lengyelek kezdőcsapatában természetesen helyet kapott a Bayern München világklasszisa, Robert Lewandowski, akinek ez volt a századik fellépése a címeres mezben – a csatár a mai meccs előtt 55 gólt és 18 asszisztot számlált a válogatottban –, valamint a mostani idényben berobbanó Genoa-játékos, Krzysztof Piatek, aki már a 18. percben igazolta brutális formáját és vezetéshez juttatta csapatát – Piatek így már a 15. gólját szerezte zsinórban a tizenegyedik tétmeccsén.

A hátralévő időben azonban már egyáltalán nem élvezték a meccset a lengyel drukkerek: még a szünet előtt fordított Portugália André Silva találatával és Kamil Glik öngóljával, a térfélcsere után pedig ugyanott folytatták a vendégek, ahol abbahagyták, Bernardo Silva az 52. percben tovább növelte az előnyt.

A semmiből aztán a 76. percben felcsillant a remény a hazaiak számára, a lengyel ikon, Jakub Blaszczykowski remekül eltalált lövéssel szépített – igaz a portugálok jogosan reklamálták, hogy néhány másodperccel előtte a labda elhagyta a játékteret Grosicki beadásánál. A döntetlen viszont már nem jött össze a hazaiaknak, Portugália megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

A Nemzetek Ligája-meccsek mellett felkészülési találkozókat is rendeztek: Argentína Lionel Messi nélkül tömte ki ellenfelét, a spanyoloknál pedig ismét parádézott a Dortmundnál is remeklő Barca-kölcsönjátékos.

Bernardo Silva találatával lett 1-3

Blaszczykowski remek gólja, 2-3

Nemzetek Ligája, 3. forduló

A-divízió
3. csoport
Lengyelország–Portugália 2-3 (1-2)

B-divízió
2. csoport
Oroszország–Svédország 0-0

C-divízió
1. csoport
Izrael–Skócia 2-1 (0-1)
Litvánia–Románia 1-2 (0-1)
Montenegró–Szerbia 0-2 (0-1)

D-divízió
3. csoport
Feröer-szigetek–Azerbajdzsán 0-3 (0-1)
Koszovó–Málta 3-1 (1-0)

Címlapfotó: Janek SKARZYNSKI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik