Válogatott

Lang látott pozitívumot is a zárt kapuban

A magyar válogatott védője szerint sem neki, sem Gulácsinak nem volt esélye a görögök egyenlítő góljánál.

A görögök lesről születő egyenlítő góljánál Kosztasz Manolasz nyerte meg a Lang Ádám elleni párharcot a végül 2-1-es magyar sikerrel végződő keddi Nemzetek Ligája-találkozón. A magyar védő a vendég találattal kapcsolatban úgy érezte, sem neki, sem Gulácsi Péternek nem volt esélye, hogy megakadályozza a gólt – mint ahogyan a görög hálóőrnek sem volt sansza Sallai és Kleinheisler bődületes bombájánál, ezeket ide kattintva megtekintheted.

Nehéz szituáció, amikor beívelik az ember mögé a labdát, én hátrafelé mozogtam, Manolasz előrefelé, lendületben volt, felugrott, megnyerte a fejpárbajt. Nem érzékeltem a lest, csak mentem hátrafelé – emlékezett vissza Lang a görögök egyenlítő góljára. – Ezt követően viszont jól reagáltunk, a második gólunk előtt tűzijátékot rendeztünk és gyönyörű lövésből szereztünk vezetést. A második félidő nehezebb volt, amikor ilyen nyomás alatt vagyunk, akkor kell kicsit okosabbnak lennünk, használni a fejünket. Sajnos kevésszer fordult elő, hogy labdaszerzés után bátran rájuk vezettük a labdát, pedig ez nekik is problémát okozott volna. Annyira a biztonságra törekedtünk, hogy nem volt annyi mozgás, inkább területbe rúgtuk a labdát, ami így visszakerült hozzájuk és újra védekezésre kényszerültünk.

A román élvonalban játszó védő kiemelte, roppant fontos volt a győzelem, hiszen így visszajöttünk a versenybe. Lang szerint voltak pozitívumok a finnek ellen is, de ezúttal sikerült kijavítani a hibákat, ami összességében nem azt jelenti, hogy szépen játszott vagy dominált a magyar csapat, de ez nem is kellett ezen a napon, kompakt védekezésre és labdaszerzésekre volt szükség.

Történelmi égéstől menekült meg sikerével a válogatott
Három hazai vereség után végre győzelem.

Egy-két támadást akár még sokkal pontosabban is befejezhettünk volna – fűzte hozzá a hátvéd. – Várható volt, hogy a görögök átveszik a kezdeményezést, hiába próbáltunk meg rájuk nyomást helyezni, így is ki tudták hozni szorult helyzetekből a labdát, technikás játékosok, jól megoldották. Mi azonban jól zártuk le a területeket, kevés lehetőséget adtunk nekik. Csapatmunka volt, mindenki maximálisan megcsinálta a feladatát, sokat dolgozott, rengeteget futottunk, meglett az eredménye.

Lang a mérkőzés utáni nyilatkozatában arról is szót ejtett, hogy ezt a formát meg kell tartani a jövőben is, de ebből még lehet tovább építkezni.

Nincsenek klasszisaink, nem feltétlenül tudunk dominálni más csapatok ellen, de stabilan tudunk védekezni, ebből pedig labdákat szerezve veszélyes támadásokat tudunk indítani. Mindig van feljebb, ha egyre több időt leszünk együtt, akkor egyre jobban érezni fogjuk azt is, hogyan kell mozognunk és visszatérünk esetleg arra az útra, amin az Eb előtt és alatt jártunk. Más üres lelátók előtt játszani, van pozitívuma és negatívuma is. Pozitívum, hogy hallod a társak kommunikációját. Fura érzés a zárt kapu, de profik vagyunk, ezt ki kell zárni – mondta végezetül Lang.

Lang (jobbra, 2-es mezben): Mindig van feljebb. Fotó és címlapfotó: mlsz.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik