Válogatott

Kovács: Végre úgy játszottam, ami méltó a címeres mezhez

A gólpasszt adó játékos elárulta, nem ezt kérte tőlük Rossi a második félidőben. A középpályás a szurkolók felé is intézett egy kérést.

Akárcsak a Finnország elleni szombati Nemzetek Ligája-találkozón, úgy a görögök ellen is a magyar válogatott kezdőcsapatában kapott helyet a Mol Vidi FC középpályása, Kovács István, aki a 2-1-re végződő győzelem második találatából oroszlánrészt vállalt. A fehérváriak játékosa két gyönyörű csellel csapta be ellenfeleit, majd az ő passzából lőtt bombagólt Kleinheisler László – ezt a parádés találatot Sallai szintén remek gólját ide kattintva nézheted meg.

A huszonhat éves játékos a lefújást követően azt mondta, ha a finnek elleni meccs után a szövetségi kapitány magára vállalta a felelősséget, akkor úgy illik most a játékosok részéről, hogy a dicséret és az érdem Rossit és a szakmai stábot illeti.

Olyan taktikát talált ki, amivel eredményesek tudtunk lenni a csoport legjobb csapata ellen, főleg annak tükrében, hogy az első meccsen kikaptunk és nem arra számítottunk, hogy vereséggel térünk haza Finnországból – nyilatkozta Kovács. – Nem volt egyszerű ez a pár nap, de a csapat jól reagált a kudarcra és zárt kapuval a háta mögött is nyerni tudott. Hallottuk az utolsó percekben a szurkolók támogatását, reméljük, hogy a csapat és a drukkerek végre újra egymásra találnak. A sport a szurkolókért van és én úgy látom, hogy a csapat akkor lehet sikeres, ha velük együtt összetartunk, mert közös a cél. Az a fontos, hogy megkapjuk a támogatást, és ha esetleg nem úgy sikerül egy meccs, akkor elviseljük a jogos kritikákat, de arra kérjük őket, hogy meccs közben ugyanúgy szurkoljanak, mint ahogyan ezúttal  a hajrában tették.

Cristiano Ronaldo kedvese korhatáros fotóval üzent párja kritikusainak
A "nagysikerű" D-vitamin fotó után villant a popsi is.
Kovács a saját teljesítményével kapcsolatban elmondta, örül, hogy végre válogatott szinten is tudott olyan teljesítményt nyújtani, ami méltó a címeres mezhez. A második gólról megemlítette, azért jár a dicséret, mert két-három percig odaszegezték a görögöket a saját kapujuk elé, több helyzetük is volt.

A finnek ellen is bennem volt, hogy bevállalom a rizikót, még ha ott nem is kellett volna feltétlenül ezt tennem a középpályán, ám ezúttal a támadó harmadban összejöttek a cselek a gól előtt. Ez jelenti a különbséget egy-egy mérkőzésen, ha ezeket a szélsők, a támadók bevállalják. A félidőben nem azt kérte tőlünk a szövetségi kapitány, hogy ennyire behátráljunk, azt mondta, még inkább feljebb kellene jönni tíz méterrel, hogy leszűkítsük a területet. De attól függetlenül, hogy mi mit szeretnénk játszani, van egy ellenfél, amelynek a játékosai nem véletlenül játszanak ott, ahol. Felpörgették a tempót és annak fényében, hogy ilyen jól játszottak, még nagyobb dicséret a győzelem a számunkra.

A Vidi játékmestere zárásként hozzátette, talán nem szemtelen, ha azt mondja, a finn csapat nem az a szint, mint a görög, nagy kritika a magyar válogatott számára, hogy nem sikerült Tamperében pontot, pontokat szerezni.

Kovács gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. Fotó:mlsz.hu

címlapfotó: AFP / Kisbenedek Attila

Olvasói sztorik